Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleeggezin ben je niet alleen!

Pleeggezin ben je niet alleen!

Misschien is het voor vrienden en familie niet altijd duidelijk wat het inhoudt om pleeggezin te zijn. Daarom heeft de NVP samen met Stichting Kinderpostzegels een animatiefilmpje gemaakt dat helpt om uit te leggen wat het betekent om een pleegkind in je gezin op te vangen. 

De animatie laat verschillende kanten van pleegzorg zien, maar nodigt vooral uit uit om verder in gesprek te gaan. Want wat voor jou heel normaal is, is dat voor je vrienden en familie niet altijd. Als zij begrijpen wat jou bezighoudt, kunnen ze een luisterend oor of helpende hand bieden. Deel het filmpje dus vooral met mensen in je omgeving, zodat zij beter begrijpen wat er komt kijken bij de zorg voor een pleegkind!

Kopieer de link hieronder om de animatie te delen of deel hem via social media:

Informatie voor de leerkracht, huisarts of werkgevers

Naast dit filmpje voor vrienden en familie hebben we ook informatie over pleegzorg verzameld voor andere mensen in je omgeving. We hebben informatiefolders gemaakt voor je huisarts, de leerkracht van je pleegkind en je werkgever. Met deze informatie begrijpen zij beter wat het betekent om voor een pleegkind te zorgen. De informatiefolders vind je hier: 

Informatiefolders omgeving pleeggezin

Home

Sluiten