Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Communitymanager Pleegzorg.nl

Communitymanager Pleegzorg.nl

De pleegzorg krijgt er vanaf 25 maart 2021 een nieuw platform bij. Dan wordt pleegzorg.nl gelanceerd, een innovatief platform voor de pleegzorg in Nederland dat zich richt op (aanstaande) pleegouders, professionals in de pleegzorg en iedereen met algemene interesse in deze boeiende sector. Voor meer informatie zie www.samenbouwenaanpleegzorg.nl.
Pleegzorg.nl is een initiatief van Jeugdzorg Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen, i.s.m. de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Wij zijn per direct op zoek naar een:

Communitymanager

voor 16 u/w bij pleegzorg.nl,
bij voorkeur uit te breiden tot 32 u/w
voor offline community management voor de NVP,
tot en met 30 juni 2022
 

Wat is je opdracht?

De communitymanager is allereerst verantwoordelijk voor het versterken van de online community van pleegouders en pleeggezinnen. Je bewaakt dat de community pleegouders versterkt in hun rol en in de zorg voor pleegkinderen. Je zorgt voor een effectief werkende community en stimuleert een constructieve uitwisseling en discussie.
De communitymanager zorgt ervoor dat bezoekers, deelnemers en moderatoren op het platform pleegzorg.nl zich ondersteund weten. Je begeleidt moderatoren en leidt hen op. Je bent bereikbaar voor vragen en calamiteiten, ook buiten kantooruren. Natuurlijk draag je bij aan de ontwikkeling en vindbaarheid van de community en het versterken ervan.
In de uitgebreide functie speel je in samenhang met de taken in de online community ook een actieve rol in de ontwikkeling en uitvoering van blended community activiteiten voor pleeggezinnen van de NVP, zoals evenementen en netwerkbijeenkomsten, waar mogelijk samen met de pleegzorgaanbieders.

Wie zoeken wij?

Onze communitymanager is een bouwer en communicator bij uitstek. Hij/zij heeft affiniteit met pleegouders en de wereld van pleegzorg/jeugdzorg en is bekend met het perspectief van pleegouders en de perspectieven van betrokkenen, zowel professionals als ouders en (pleeg)kinderen. De communitymanager gelooft uiteraard sterk in de kracht van internet, online netwerken en social media en is in staat om kansen te benutten, ook in de blended context.
 

Wat neem je mee?

Je hebt een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur ondersteund door een communicatie, marketing of een aan zorg gerelateerde opleiding, en hebt minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Je ziet de mogelijkheden om de online community op te bouwen en te verbinden met offline kansen.
Je hebt ervaring met samenwerken met en coachen van vrijwilligers (onder meer in de rol van moderator) en het ontwikkelen en geven van trainingen. Je bent een goede coach die ingrijpt waar nodig en tegelijk zelforganisatie stimuleert, je bent stressbestendig èn je hebt inlevingsvermogen alsmede een klant- en servicegerichte instelling.
Je hebt basiskennis van ontwikkelingen op vlak van privacy en wetgeving (Wbp/AVG) en online marketing, SEO/SEA. Je bent bekend met het uitvoeren van toegepast (usability)onderzoek, content management systemen en social media dashboards. Ten slotte beschik je over een vlotte pen, analytisch vermogen en kun je uitstekend plannen en organiseren.

Wij bieden:

  • Een dienstverband bij de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen bij 32 uur per week, waarbij je gedeeltelijk wordt ingezet op pleegzorg.nl of, indien je alleen online community manager voor pleegzorg.nl ambieert, 16 uur per week bij Jeugdzorg Nederland.
  • Aanstelling tot en met 30 juni 2022 (met mogelijkheden tot verlenging indien financiering wordt gevonden).
  • Maximaal salaris € 3.976 bruto per maand (o.b.v. 36 uur p/w) afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • De mogelijkheid om flexibel te werken (in overleg met de projectleider)

Uiteraard werken wij in deze tijd vanuit huis.

Geïnteresseerd?

Mail je motivatiebrief en curriculum vitae naar werving@pleegzorg.nl, onder vermelding van de vacaturenaam en de omvang van de aanstelling waar je belangstelling naar uitgaat. Reageren kan tot en met maandag 1 maart 2021.  
De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 8 maart.
Meer weten over de functie? Neem contact op Bartho Hengst (huidige programmamanager platform) via b.hengst@pleegzorg.nl of 06-5574697 of met Peter van der Loo (directeur NVP) via pvanderloo@denvp.nl of 06-24953367. 
Informatie over Jeugdzorg Nederland vind je op de website www.jeugdzorgnederland.nl.

Kijk ook naar de andere vacatures van pleegzorg.nl!
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Terug naar vacatures

Sluiten