Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Ontmoeten

Banner ontmoeten en samenwerken

Pleeggezin ben je samen

Zorgen voor een pleegkind doe je niet alleen, maar samen met anderen: professionals, de eigen familie van een pleegkind en met andere pleegouders. We maken ontmoetingen mogelijk en helpen om de samenwerkingen met partijen rondom een pleegkind te verbeteren en te versterken.

leestips •.png

Blijf op de hoogte!

Al het nieuws en updates over ontmoetingen voor pleegouders vind je in onze nieuwsbrief over pleegoudernetwerken. Schrijf je direct in!

Inschrijven

Ontmoet andere pleegouders

Ontmoet andere pleegouders op pleegzorg.nl

Pleegzorg_lancering_1200x628_3B@2x.png

Op pleegzorg.nl vind je een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen. Ook vind je er actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen en een groeiend leeraanbod. Zo vind je alles wat je wil weten en leren over pleegzorg op een plek.

Ga naar pleegzorg.nl

Projecten en activiteiten

De NVP maakt ontmoetingen tussen pleeggezinnen mogelijk en we helpen om de samenwerkingen met partijen rondom een pleegkind te verbeteren en te versterken. Dat doen we met de volgende projecten en activiteiten.

Ontmoetingen en pleegoudernetwerken

Als pleeggezinnen elkaar ontmoeten ontstaat er een geweldige krachtbron van kennis, ervaringen, herkenning en onderlinge steun. De NVP maakt deze ontmoeting mogelijk en biedt een plaats voor onderling contact, zowel digitaal als in landelijke en lokale bijeenkomsten. We helpen pleegouders en -jongeren om met elkaar in contact te komen en we bieden hulp en inspiratie om met elkaar een sterk netwerk te vormen. Wij zijn er van overtuigd dat dit helpt om optimaal te functioneren als pleeggezin. Want, pleeggezin ben je samen! 

Lees meer

Jeugdhulp in gezinsvormen

Gemeenten worden zich, enkele jaren na de ‘transitie’, meer en meer bewust van het belang van pleegzorg en andere vormen van ‘jeugdhulp in gezinsvormen’. Nu wettelijk is vastgelegd dat kinderen het recht hebben om zo thuis mogelijk op te groeien, is het tijd dat zij daar een duidelijke visie en aanpak voor ontwikkelen. De NVP helpt hen daarbij.

Lees meer

JongWijs

JongWijs is een netwerk van jongeren en jongvolwassenen met ervaring in een pleeggezin, gezinshuis of jeugdzorgboerderij. Het is een enthousiaste club ervaringsdeskundigen die samen een netwerk vormen om ervaringen te delen, workshops te verzorgen en verschillende projecten uit te voeren. 

Lees meer

Mockingbird Family Model

Samen met Stichting Kinderpostzegels, Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd (OZJ) en Kennisbureau ter Meulen verkennen we of pleeggezinnen in Nederland beter ondersteund kunnen worden met het Amerikaanse Mockingbird Family Model. We onderzoeken of het model ook in Nederland kan helpen bij succesvolle pleegzorgplaatsingen.

Lees meer

netwerkbol.PNG

Ontmoet andere pleeggezinnen bij jou in de buurt!

Kaart van netwerken

Terug

Sluiten