Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Fondsen - voor je pleegkind of pleeggezin

Financiële ondersteuning voor pleegouders of pleegkinderen

Wanneer je als pleeggezin een financiële vraag of een financieel probleem hebt, is het verstandig om je pleegzorgwerker daar actief bij te betrekken. Met elkaar kun je de volgende mogelijkheden onderzoeken:

  1. Welke mogelijkheden biedt de voorziening voor bijzondere kosten? Let daarbij op dat het budget voor een bepaald jaar uitgeput kan zijn, maar dat je wellicht bovenaan de lijst voor het nieuwe jaar kunt komen.
  2. Zijn er mogelijkheden bij het Nationaal Fonds Kinderhulp? De pleegzorgaanbieder kan hier direct een aanvraag indienen.
  3. Biedt de gemeente waarin je woont mogelijkheden? Kan er via de WMO iets worden aangevraagd? Is er bijvoorbeeld een Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds? Of staat de gemeente ervoor open je individuele aanvraag zelf in behandeling te nemen?
  4. Zijn er nog andere mogelijke financiers in jouw gemeente of regio? Denk daarbij aan de lokale Rabobank, de Rotary, Ronde Tafel-groepen, kerken en stichtingen. Wanneer je zelf niet thuis bent in deze wereld, informeer dan bij de manager pleegzorg of bij de beleidsmedewerker Jeugd van je gemeente. Als zij ook hun netwerk aanboren, wordt de kans op succes een stuk groter!

Fondsen per regio

Als bovenstaande tips geen uitkomst bieden, kun je een aanvraag indienen bij een fonds. We hebben een aantal fondsen per regio op een rijtje gezet. Klik hieronder op de regio waarin jij woont om ze te bekijken:

regio's.gif1

Noord-Nederland

regio's.gif2

Midden-Nederland

regio's.gif3

Zuid-Nederland

Kunnen we je helpen?

Het benaderen van een fonds is best spannend. Wanneer je het niet alleen doet, op tijd begint en niet op één paard wedt, is de kans van slagen vaak behoorlijk groot. We denken graag met je mee over een aanvraag bij een fonds! Heb je vragen? Neem dan contact op!

Terug

Sluiten