Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorg en corona

Coronavirus (1).png

Het coronavirus en de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben grote invloed op iedereen. Ook op pleeggezinnen. Op deze pagina verzamelen we informatie, nieuws, tips en verhalen over pleegzorg en corona, zodat je op de hoogte blijft over relevante ontwikkelingen. Ook vind je er tips en ervaringen van andere pleegouders, zodat je ook in deze ingewikkelde tijden je pleegkind het beste kunt bieden.

Nieuws

Zorgen voor kwart van pleeggezinnen of ze pleegzorg kunnen volhouden

Uitkomsten enquête pleegzorgen corona.pngwoensdag 17 februari 2021 08:00 Bijna een kwart van de pleeggezinnen maakt zich zorgen of ze pleegzorg in de huidige omstandigheden kunnen volhouden. Bij een deel van deze groep zijn de zorgen zo groot dat er een kans is op breakdown als gevolg van de coronamaatregelen. Ook heeft de helft van de pleeggezinnen behoefte aan extra ondersteuning in de coronatijd, vooral van pleegzorgprofessionals. Deze behoefte is gegroeid ten opzichte van het begin van de crisis vorig voorjaar: toen gaf 35% van de pleeggezinnen aan behoefte te hebben aan extra ondersteuning. Dat blijkt uit een enquête van de SBPN, LOPOR en de NVP die 878 pleeggezinnen in januari invulden. lees verder

Enquête pleegzorg en corona

stayhome_photo.jpgmaandag 18 januari 2021 20:00 De lockdown zorgt voor spanning en stress bij veel pleeggezinnen. We horen graag waar jij tegenaan loopt en welke gevolgen de coronamaatregelen hebben voor jouw pleeggezin. Daarvoor hebben we samen met de SBPN en LOPOR een enquête gemaakt. Wat speelt er voor jouw pleeggezin? Laat het weten door de enquête in te vullen. lees verder

Online ontmoetingen: pleegouder zijn in tijden van corona

kaart maar hoe gaat het nou met jou.PNGmaandag 18 januari 2021 12:30 Veel pleegouders zagen het niet aankomen dat de scholen weer dicht zouden gaan. Naast het thuisonderwijs en thuiswerken is het door de lockdown meestel ook niet mogelijk om met andere pleegouders af te spreken, terwijl het juist nu fijn zou zijn om elkaar te spreken. Daarom organiseren we drie online bijeenkomsten om uit te wisselen hoe je als pleegouder in deze periode omgaat met alwéér een lockdown en alles wat daarbij komt kijken. lees verder

Waar loop jij als pleegouder tegenaan door de coronamaatregelen?

Untitled design (40).pngDe situatie die ontstaan is door het coronavirus brengt voor iedereen uitdagingen met zich mee. Zeker voor pleeggezinnen kan de nieuwe situatie ingewikkeld zijn. Waar loop jij als pleegouder tegenaan en wat is voor jouw pleeggezin de grootste uitdaging op dit moment? Laat het ons weten! Ook als je een vraag hebt over de coronamaatregelen of een tip of suggestie voor andere pleeggezinnen, kun je het laten weten via het contactformulier hieronder!

Ik ga akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens volgens de privacy policy van de NVP.

Informatie en veelgestelde vragen over corona

Omgangsregeling

dreamstime_m_103245126.jpgHet coronavirus heeft ook gevolgen voor de omgangsregeling tussen pleegkinderen en hun ouders. Op het moment geldt voor omgangsregelingen in de pleegzorg dat het bezoek doorgaat, maar alleen als geen van de betrokkenen klachten heeft. Zoek naar andere manieren om contact te houden als één van de betrokkenen klachten heeft.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over pleegzorg en corona? We geven antwoord op veelgestelde vragen over de omgangsregeling, school en kinderopvang, zorgverlof en andere zaken. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op met de heldpdesk en we helpen je verder.

Veelgestelde vragen

Verhalen en tips van pleegouders

 1. Pleegzorgtip: hoe praat je met je (pleeg)kind over eenzaamheid?

  3 maart 2021 om 14:00 door Dewie

  eenzamejongeren.com.jpg

  Jongeren voelen zich sinds de coronacrisis eenzamer dan normaal, omdat ze minder sociaal contact hebben. Als je het vermoeden hebt dat je (pleeg)zoon of (pleeg)dochter zich eenzaam voelt is het goed daar iets mee te doen. Maar wat is een goede reactie? En hoe kun je helpen het sociale netwerk van je kind te verbeteren? Op het platform eenzamejongeren.com vind je informatie voor jongeren, ouderen en professionals over eenzaamheid, tips om eenzaamheid te signaleren en het bespreekbaar te maken. 

  lees verder

 2. Pleegzorgtip: beter samenwerken, hoe doe je dat?

  10 februari 2021 om 14:00 door Dewie

  pleegzorgtip_10feb.jpg

  Als pleegouder heb je naast de zorg voor je pleegkind(eren) ook te maken met de ouder(s) van je pleegkind, een pleegzorgbegeleider en jeugdbeschermer. Vier partijen die in essentie allemaal hetzelfde willen: het beste voor het kind. Toch gaat samenwerken niet altijd van een leien dakje. Het kan helpen om met elkaar in dialoog te gaan om elkaar zo beter te begrijpen. 

  lees verder

 3. Aftelbericht #1: Uitgeteld!

  8 februari 2021 om 11:00 door De Family Factory

  nummertje1.jpg

  Het is maandag 8 februari. De maandag dat veel basisschoolleerlingen voor het eerst sinds 17 december weer naar school zouden mogen, en jongere kinderen naar de kinderopvang. Tot het winterweer roet in het eten gooide…Veel basisscholen houden uit veiligheidsoverwegingen ook vandaag nog de deuren gesloten. Dat vraagt voor veel aanpassingsvermogen voor veel (pleeg)ouders. Nog een dag langer thuisonderwijs, en goede hoop voor morgen. Met het openen van het basisonderwijs en de kinderopvang, stoppen we ook met deze ‘Lockdown Aftelberichten’. We zijn uitgeteld. Hopelijk hebben we je de afgelopen weken een klein beetje kunnen helpen om deze periode door te komen.

  lees verder

Home

BLOGS.png

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, daarin houden we je op de hoogte van al het nieuws over pleegzorg!

Inschrijven
Sluiten