Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorg en corona

Coronavirus (1).png

Het coronavirus en de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben grote invloed op iedereen. Ook op pleeggezinnen. Op deze pagina verzamelen we informatie, nieuws, tips en verhalen over pleegzorg en corona, zodat je op de hoogte blijft over relevante ontwikkelingen. Ook vind je er tips en ervaringen van andere pleegouders, zodat je ook in deze ingewikkelde tijden je pleegkind het beste kunt bieden.

Nieuws

Laptops en computers beschikbaar voor thuisonderwijs in pleeggezinnen

nieuwsbericht.corona.meerdevicesbeschikbaar.jpgvrijdag 03 april 2020 12:42 Volgen jouw (pleeg)kinderen thuisonderwijs nu de scholen gesloten zijn, maar heb je thuis niet genoeg laptops of computers? Er is extra geld beschikbaar voor scholen, zodat zij kunnen zorgen voor genoeg laptops en andere middelen voor thuisonderwijs. Ook pleegouders kunnen hiervan gebruik maken. Dat schrijft minister Arie Slob in een brief aan de Tweede Kamer. lees verder

Goed voorbeeld: opvang voor pleegkinderen door pleegzorgorganisatie Sterk Huis

sterk huis logo.pngdonderdag 02 april 2020 13:44 Scholen en kinderopvang blijven voorlopig gesloten, maar op steeds meer plaatsen is opvang voor kinderen die dat nodig hebben toch mogelijk. Ook voor pleegkinderen, zodat pleegouders ontlast worden. Een van de regio’s waar opvang mogelijk is, is de regio Hart van Brabant. Daar biedt pleegzorgorganisatie Sterk Huis vier dagen per week een dagprogramma aan voor pleegkinderen. lees verder

Eerste online ontmoeting voor pleegouders een succes, nieuwe ontmoetingen gepland

Online ontmoeting voor pleegouders.pngwoensdag 01 april 2020 15:45 Gisteravond organiseerden we de eerste online ontmoeting voor pleegouders. Vier pleegouders en gespreksleider Margina gingen in gesprek over de gevolgen en impact van het coronavirus op pleeggezinnen. De online ontmoeting was een succes, daarom volgen er in de komende tijd nog meer ontmoetingen. Je kunt je nu aanmelden! lees verder

Online ontmoeting voor pleegouders

Online ontmoeting voor pleegouders (3).png

Door de coronacrisis gaan ook ontmoetingen voor pleegouders niet door. Terwijl het juist in deze tijd fijn kan zijn om elkaar te zien en spreken en te horen hoe andere ouders de nieuwe situatie aanpakken. De komende tijd organiseren we daarom online ontmoetingen. Hieronder vind je de geplande bijeenkomsten. Meld je snel aan om deel te nemen!

Geplande bijeenkomsten

Informatie en veelgestelde vragen over corona

Omgangsregeling

dreamstime_m_103245126.jpgHet coronavirus heeft ook gevolgen voor de omgangsregeling tussen pleegkinderen en hun ouders. Tot in ieder geval 6 april geldt dat het uitgangspunt voor omgangsregelingen in de pleegzorg is dat het contact doorgaat, maar op afstand via passende communicatiemiddelen. Alleen als het voor het welzijn van het pleegkind nodig is om fysiek contact te hebben, gaat het bezoek door, mits goed voorbereid. 

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over pleegzorg en corona? We geven antwoord op veelgestelde vragen over de omgangsregeling, school en kinderopvang, zorgverlof en andere zaken. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op met de heldpdesk en we helpen je verder.

Veelgestelde vragen

Enquête: waar loop jij als pleegouder tegenaan door de coronamaatregelen?

Untitled design (40).pngDe situatie die ontstaan is door het coronavirus brengt voor iedereen uitdagingen met zich mee. Zeker voor pleeggezinnen kan de nieuwe situatie ingewikkeld zijn. Waar loop jij als pleegouder tegenaan en wat is voor jouw pleeggezin de grootste uitdaging op dit moment? Laat het ons weten door een korte enquête in te vullen:

Enquête corona

Heb je een vraag over de coronamaatregelen? Of heb je een tip of suggestie voor andere pleeggezinnen om de komende tijd zo goed mogelijk door te komen? Laat het weten via het contactformulier hieronder!

Verhalen en tips van pleegouders

 1. Feest

  2 april 2020 om 12:30 door Hanneke

  kaarsjes.jpg

  Afgelopen weekend was het feest: pleegzoon Rens werd negentien jaar. Omdat het coronavirus deze dagen de scepter zwaait, mag er geen bezoek komen. Desondanks maken we er wat leuks van.

  lees verder

 2. Coronacrisis: vijftien nieuwe tips voor jou en je pleeggezin

  1 april 2020 om 13:00 door Tijs

  De coronamaatregelen blijven nog een aantal weken gelden. Dat betekent dat je (pleeg)kinderen voorlopig waarschijnlijk nog thuis zullen zijn nu scholen en kinderopvang gesloten blijven. Om de komende weken goed door te komen, hebben we vijftien nieuwe tips en activiteiten voor jou en je pleeggezin. Heb jij nog andere ideeën? Deel ze in de reacties!

  lees verder

 3. De eerste weken verplicht thuis

  30 maart 2020 om 15:00 door Anna

  schoolspullen.jpeg

  De week vóór de scholen sloten, zat Kerstin thuis met buikgriep. Toen ze aan het einde van de week weer bijna beter was, keek ik reikhalzend uit naar maandag: weer naar school, nog meer structuur en weer even tijd voor mezelf.
  En toen kwam het bericht dat de school drie weken dicht ging. Ik kreeg het er benauwd van: hoe gaan we dat doen? Hoe halen we de opgelopen achterstand in? Kan ik nog langer mijn eigen projecten uitstellen?
  In rap tempo vlogen er tips voorbij: van picknicken in de woonkamer tot sporten met wc-rollen. Is dat iets? Gaat dat Kerstin goed doen? Kan ik zo breed denken of is het zaak om de structuur te bewaken?

  lees verder

Pleegzorgtips voor de coronacrisis

Untitled design (22).pngOp deze pagina vind je tips voor pleeggezinnen om je de coronacrisis door te helpen. Wil je de pleegzorgtips wekelijks in je mail ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Heb jij een goede tip voor andere pleeggezinnen? Laat het weten via het contactformulier

Pleegzorgtips voor de coronacrisis

Home

BLOGS.png

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, daarin houden we je op de hoogte van al het nieuws over pleegzorg!

Inschrijven
Sluiten