Directeur-bestuurder Peter van der Loo per 1 april weg bij NVP

Directeur-bestuurder Peter van der Loo per 1 april weg bij NVP

25 april 2024 om 11:00 door Marjon 0 reacties

header.png

Op 1 april nam directeur-bestuurder Peter van der Loo na tien jaar afscheid van de NVP.

In de tijd dat Peter bij ons werkzaam was, groeide de NVP uit tot een stabiele en professionele vereniging die zich met hart en ziel inzet voor pleeggezinnen.

Onder leiding van Peter werd de NVP een plaats voor ontmoeting voor pleegouders en (pleeg)jongeren. We ondersteunen en versterken pleeggezinnen, onder andere met kennis en informatie via de helpdesk, door deskundigheidsbevordering voor pleegouders, jongerenparticipatie via JongWijs en met onderzoek en projecten.

Peter liet als pleitbezorger voor pleegzorg de stem van pleeggezinnen horen bij politici en beleidsmakers. Door pleegzorg op de kaart te zetten, verbeterde de steun voor pleeggezinnen. De aanpassing van de leeftijdsgrens van pleegzorg naar 21 jaar en een extra verhoging van de pleegvergoeding in 2023 zijn hiervan mooie voorbeelden.

Terugblik op tien jaar pleegzorg tijdens mini-symposium

Tijdens een mini-symposium op 21 maart stonden we stil bij het vertrek van Peter en keken we samen met pleegouders, pleegjongeren, beleidsmakers en andere mensen met wie Peter samenwerkte terug op het afgelopen decennium. Naast Peters enthousiasme, humor en optimisme werd vooral zijn verbindende rol om partijen bij elkaar te brengen en samen de pleegzorg te verbeteren genoemd.

Annelies Mulder is sinds 1 april interim directeur-bestuurder van de NVP tot een nieuwe directeur bestuurder is gevonden. Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt Annelies bereiken op amulder@denvp.nl.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten