Kennisagenda: doe jij mee aan onderzoek over pleegzorg?

Kennisagenda: doe jij mee aan onderzoek over pleegzorg?

5 maart 2024 om 15:30 door Linda 0 reacties

Kennisagenda Pleegzorg banner (1).png

Onlangs presenteerden de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en het Nederlands Jeugdinstituut de Kennisagenda Pleegzorg. In de agenda staan vijf thema’s binnen de pleegzorg waar meer kennis over nodig is. Op 28 maart organiseren we een online bijeenkomst waarin we de mogelijkheden bespreken om een vervolg te geven aan deze thema's. We richten ons in het bijzonder op een vervolg rondom het onderwerp overbelasting en behoud van pleegouders. Wil je meer weten over de Kennisagenda of meedenken over een vervolg op het onderwerp overbelasting en behoud van pleegouders of één van de andere thema's? Meld je dan aan!

In de Kennisagenda Pleegzorg worden vijf thema's genoemd waarover meer kennis nodig is:

  1. Stem van het kind
  2. Overbelasting en behoud van pleegouders
  3. Netwerkpleegzorg
  4. Samen opvoeden
  5. Langetermijneffecten van pleegzorg

Een diverse groep van pleeggezinnen, pleegzorgmedewerkers en onderzoekers besloot samen om eerst met de top drie aan de slag te gaan. Voor de onderwerpen netwerkpleegzorg en stem van het kind worden op dit moment wetenschappelijke onderzoeken voorbereid.

Online bijeenkomst 28 maart

Op 28 maart organiseren we van 13.00 tot 14.00 uur een online bijeenkomst om meer informatie over de Kennisagenda te delen. Ook bespreken we de mogelijkheden om een vervolg aan de thema's in de agenda te geven. In het bijzonder richten we ons hierbij op een vervolg rondom het onderwerp overbelasting en behoud van pleegouders: we zijn op zoek naar onderzoekers die onderzoek willen doen naar dit onderwerp en daarbij een ‘trekkende’ rol op zich kunnen nemen.

Als je liever aan de slag gaat met onderzoek naar de onderwerpen samen opvoeden of langetermijneffecten van pleegzorg, sluit dan ook aan. We kijken samen naar de mogelijkheden. 

Ben jij er 28 maart bij? Stuur een mail naar Linda via ldouma@denvp.nl om je aan te melden. Je bent welkom om andere geïnteresseerde onderzoekers mee te nemen; wel graag even aanmelden. 

Kennisagenda

Meer informatie over de Kennisagenda en bestaand onderzoek over pleegzorg vind je hier.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten