Workshop over pleegzorg voor vertrouwenspersonen Jeugdstem

Workshop over pleegzorg voor vertrouwenspersonen Jeugdstem

16 februari 2024 om 12:00 door Tijs 0 reacties

header workshop helpdesk.png

Op 1 februari gaven Thirza en Ingrid van onze helpdesk een workshop aan vertrouwenspersonen van Jeugdstem. In de workshop leerden de vertrouwenspersonen meer over pleegzorg en over juridische aspecten waar je als pleegouder mee te maken krijgt. Dat zorgde voor een leerzame uitwisseling. Daarnaast helpt de workshop de vertrouwenspersonen om pleeggezinnen nog beter te ondersteunen.

Aan de workshop deden negen vertrouwenspersonen mee. Het ging onder andere over netwerkpleegzorg, overplaatsingen, pleegoudervoogdij en pleegcontracten. De juridische aspecten van deze onderwerpen kwamen aan bod, de deelnemers deelden ervaringen en er was ruimte voor het stellen van vragen.  

De workshop gaf niet alleen de vertrouwenspersonen nieuwe inzichten, ook voor Thirza en Ingrid was het nuttig en leerzaam om meer te horen over hun werk en ervaringen. Onderwerpen waarover we vragen krijgen bij de helpdesk, waren ook herkenbaar voor de vertrouwenspersonen. Vooral een opvallende stijging van het aantal pleegcontracten dat eenzijdig beëindigd wordt door pleegzorgorganisaties sprong daarbij in het oog. 

Jeugdstem: vertrouwenspersonen in de jeugdzorg 

Jeugdstem is een onafhankelijke organisatie waar je terecht kan voor informatie, advies of ondersteuning. De vertrouwenspersonen van Jeugdstem zijn er voor iedereen die met jeugdzorg te maken heeft: kinderen, jongeren, ouders en pleegouders. Ze helpen met advies over stappen die je het beste kunt zetten en bieden ondersteuning als je een klacht wilt indienen. Meer informatie over Jeugdstem vind je op jeugdstem.nl. 

Helpdesk voor pleegouders 

Heb je vragen over pleegzorg, wil je weten wat je rechten en plichten zijn als pleegouder of wil je meer informatie over een pleegzorgonderwerp? Onze helpdesk helpt je verder! We bieden een luisterend oor en denken met je mee. Je kunt gratis en vrijblijvend contact opnemen.

Helpdesk voor pleegouders

Wil je meer weten over Thirza en Ingrid? In een interview vertellen ze meer over zichzelf, hun werk en waarvoor je terecht kan bij de helpdesk: "Neem liever een keer te veel contact op dan een keer te weinig! 

MicrosoftTeams-image (5)

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten