Pleegzorgkalender voor Kamerleden: pleegzorg door het jaar heen

Pleegzorgkalender voor Kamerleden: pleegzorg door het jaar heen

9 februari 2024 om 09:00 door Tijs 2 reacties

header kalender.png

Hoe is het om pleeggezin te zijn? En waar krijg je mee te maken als pleegouder? Wat maakt pleegzorg mooi, maar soms ook ingewikkeld? Dat leggen we uit in de pleegzorgkalender. Die stuurden we vorige maand naar de nieuwe Tweede Kamerleden en naar andere mensen die geen pleegouder zijn, maar wel met pleegzorg te maken hebben. In de kalender nemen we hen mee in het jaar van een pleeggezin. 

In de kalender staan feiten en cijfers over pleegzorg en komen belangrijke thema’s uit de pleegzorg aan bod. Bijvoorbeeld cultuur en identiteit, voorbereiding op zelfstandigheid, samenwerken met ouders en familie van een pleegkind en trauma en hechting. Ook leggen we uit waarom goede ondersteuning van professionals, vergoeding van kosten en aanvullende hulp essentieel is. Maar ook vertellen we hoe beladen Moeder- en Vaderdag kunnen zijn, hoe fijn het is om steun van andere pleeggezinnen en mensen in je omgeving te krijgen.  En waar krijg je als pleeggezin mee te maken of houd je rekening mee in vakanties, tijdens feestdagen en op belangrijke momenten in het jaar zoals de eerste schooldag in een nieuwe klas? Deze inzichten en belangrijke punten komen tijdens het jaar voorbij in de kalender.

Inzicht en begrip

Met de kalender willen we beleidsmakers, politici, jeugdzorgprofessionals en andere mensen die met pleegzorg te maken hebben maar geen pleegouder zijn, meer inzicht geven in pleegzorg. Als zij beter begrijpen wat pleegzorg is en wat het betekent om pleeggezin te zijn, kunnen ze daar rekening mee houden in het beleid en in hun werk. 

Jorien maakte voor iedere maand een illustratie. Die delen we graag met je! Je kunt haar volgen op: @drawjorart.

Januari

1. Januari

Februari

2. Februari

Maart

3. Maart

April

4. April

Mei

5. Mei

Juni

6. Juni

Juli

7. Juli

Augustus

8. Augustus

September

9. September

Oktober

10. Oktober

November

11. November

December

12. December

Reacties

  1. Daniella van leeuwen Daniella van leeuwen Schreef op 15 februari 2024 om 19:57:48

    Ik ben pleegouder ik zou ook wel zo een leuke kalender willen.

  2. Corry Corry Schreef op 23 februari 2024 om 13:06:32

    Goed initiatief en leuk en verhelderend realistisch weergegeven!!!!

Plaats een reactie

Sluiten