Lees het nieuwe magazine BIJ ONS over netwerkpleegzorg

Lees het nieuwe magazine BIJ ONS over netwerkpleegzorg

30 november 2023 om 09:00 door Tijs 0 reacties

bij ons (1200 x 400 px).png

De nieuwe BIJ ONS is uit! Het magazine staat weer vol verhalen, achtergronden, interviews, boekentips en columns over pleegzorg en gezinshuizen. Deze BIJ ONS staat in het teken van netwerkpleegzorg: hoe gaat dit in z'n werk en welke uitdagingen en emoties brengt dit met zich mee? Lees het magazine op bijons.denvp.nl!

In deze editie van BIJ ONS lees je over grootouders die voor hun kleinkinderen gaan zorgen en welke uitdagingen en emoties dit met zich meebrengt. ‘Willen jullie alsjeblieft niet boos worden?’ en ‘Als je van je pleegkind evenveel houdt als van haar moeder’ gaan daar dieper op in. En hoe gaat de screening in zijn werk als grootouders of andere familieleden pleegouders worden? Ook het netwerk om (pleeg)ouders heen is steeds belangrijker. Waar kun je aankloppen voor ondersteuning of verlichting? Welke hulpbronnen zijn er? Daarover interviewde Gerdien Guy Bosmans over zijn boek GPS voor gezinnen. In de BIJ ONS University legt Daisy een wetenschappelijk onderzoek of studie uit. Dit keer: zijn netwerkplaatsingen stabieler dan bestandsplaatsingen? Maud was op de pleeggrootouderdag van SBPN en doet verslag. Natuurlijk hebben we weer een aantal fijne lees-, kijk- en luistertipsIk zou dat nooit kunnengaat bijvoorbeeld over pleegzorg met een krachtig netwerk.

Verder lees je in deze editie een openhartig verhaal over misbruik tussen kinderen in gezinshuizen of pleeggezinnen. Lily interviewde Marlene van Steensel. Zij schreef De Erfschat, een roman gebaseerd op haar eigen ervaringen met discriminatie als pleegkind in een jeugddorp. Femmie gaat in op de aangepaste Richtlijn Uithuisplaatsing, waarin meer aandacht is voor de samenwerking met ouders. Ze interviewde Els Mourits die vertelt over de veranderingen in de richtlijn. Tot slot is er de vaste rubriek van Mariska Kramer, waarin ze dit keer ingaat op het perspectiefbesluit, en een mooi column van Gerdien: 'Ik kan het gewoon!'

Kortom: de nieuwe BIJ ONS staat weer vol mooie verhalen en artikelen! Lees het magazine hier:

BIJ ONS november 2023

Redactie BIJ ONS

BIJ ONS wordt gemaakt door een enthousiaste redactie van vrijwilligers die zelf betrokken zijn bij pleegzorg of gezinshuizen. Wil jij ook meewerken aan het magazine, bijvoorbeeld als schrijver, illustrator of fotograaf? Neem dan contact op via bijons@denvp.nl!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten