Familie betrekken

Familie betrekken

21 november 2023 om 10:00 door Anna 0 reacties

lichtje (1200 x 400 px).png

"Ik zou graag even een lichtje schijnen op de pleegouders van mijn nichtje. In de hoop dat andere pleegouders daar kracht uit halen. Vanwege ieders privacy moet ik dit anoniem houden en dat heeft me steeds weerhouden iets te delen. Maar na het lezen en horen van een aantal negatieve verhalen over pleegouders, ben ik in de pen geklommen."

"Ik ving mijn nichtje van jongs af aan op vanwege de problemen die er al waren. Samen met jeugdzorg heb ik geprobeerd een uithuisplaatsing te voorkomen door haar een kamer in mijn huis te geven. Toen er grote vermoedens van seksueel misbruik waren, is mijn nichtje per direct weggehaald. Ik had geen idee dat dat de reden was. Ruim een jaar lang zat ik in onwetendheid. Afschuwelijk! Tóch ben ik blij dat er destijds snel gehandeld is. 

Nu weet ik dat de vermoedens bij mijn ex lagen. Ik deel dit vooral om even te laten zien hoe beroerd de situatie was voor mijn nichtje. Een wankele thuissituatie, mogelijk seksueel misbruikt worden in een huis waar ze juist rust moest krijgen en vervolgens een uithuisplaatsing.

Maar nu de pleegouders! Zij hebben hun best gedaan contact met mij op te nemen. We hebben een paar keer afgesproken, om goed af te stemmen, voor ik mijn nichtje weer kon zien. Het voelt alsof ik er twee vrienden bij heb. Inmiddels zie ik mijn nichtje weer iedere maand! Ik ben hen intens dankbaar. Het is fantastisch dat de band met mijn nichtje weer opgepakt kon worden. Inmiddels is ze een stoere puber maar ze voelt nog steeds als ‘mijn’ kleine meisje.

Het is niet in woorden uit te drukken hoe waardevol ik dit vind. Ook het contact met haar ouders is goed. De basis ligt in het pleeggezin, maar ze doen hun best de familie zo veel mogelijk te betrekken!"

Wil je reageren? Of heb jij een mooi voorbeeld van een goede samenwerking? Deel het hieronder of door een mailtje te sturen naar info@denvp.nl

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten