1-op-1-activiteiten

1-op-1-activiteiten

14 november 2023 om 10:00 door Anna 0 reacties

spelletjes 1200 x 400.png

Inspiratie voor 1-op-1-activiteiten! Om weer even te focussen op de leuke dingen. Door de waan van alle dag, afspraken, zorgen, ruzie, gekibbel, huiswerk of de was schieten dit soort dingen er snel bij in. Maar tien minuten per dag iets leuks doen, kan al veel verschil maken.

“Mijn pleegzoon vraagt vaak om tv kijken of gamen. Op de vraag om samen een spelletje te doen, is het antwoord meestal ‘nee’. Maar als ik iets klaarleg en zeg dat we even één potje gaan doen, dan schuift hij aan. En dan kan hij zo maar voorstellen om nog een potje te doen! Het is fijn om die momenten te hebben, zeker nu er ook regelmatig gedoe is.”

Of je nou een groot of een klein gezin hebt: even onverdeelde aandacht voor één kind, kan de verbinding versterken. Hier een rij tips. Leuk als jullie aanvullen! We slaan deze post op in de highlights onder Tips. Want we gaan er meer delen!

Bakken, samen een film kijken, hond uitlaten/wandelen, fietsen/sporten, voorlezen, masker nemen, elkaars nagels lakken, houthakken, klussen, muziek luisteren en omdebeurt een nummer kiezen, vuur maken, naar het zwembad, de bioscoop of een concert…

“Mijn pleegdochter wil het liefste de héle dag exclusieve aandacht. Die kan ik haar niet geven, er zijn veel meer kinderen en bezigheden die mijn aandacht verdienen. Maar in plaats van de hele dag nee zeggen, is het goed om soms te zeggen: Zo, nu ben ik er voor jou!” 

Op de foto staan allemaal spelletjes die je met twee personen kunt doen. Ook leuk: Beverbende, Patchwork, Quantum, Qwixx, Rummikub, Scrabble, Pesten (kaartspel), Yahtzee, Tik Tak Boem, Carcassonne, Kolonisten, Stratego, Barricade, Wie is het?, Onderuit... Veel is ook op marktplaats of in de kringloop te vinden.

Vullen jullie aan met 1-op-1-activiteiten? Laat het weten in de reacties hieronder of in een mailtje naar info@denvp.nl

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten