Knop omgezet

Knop omgezet

17 oktober 2023 om 10:00 door Anna 0 reacties

slakken 1200 x 400.png

"Toen ik de veiligheid voor mijn zoon niet meer kon garanderen, heb ik hem naar vrienden gebracht om allemaal even tot rust te kunnen komen. Eenmaal daar bleek hij niet meer naar huis te kunnen. Dat was verschrikkelijk. Ik kom zelf uit een heel hechte familie. Dit is het laatste wat ik voor mijn zoon wilde. Maar nu, jaren later, heb ik vrede met de situatie."

"Inmiddels woont hij in een geweldig pleeggezin. Ze doen fantastische dingen voor mijn zoon. Natuurlijk blijft het soms lastig. Gelukkig deel ik veel normen en waarden met het pleeggezin maar er zijn bepaalde gebieden waar ik wat anders tegenaan kijk of die ik anders zou aanpakken. Zo gaan ze veel minder hecht met elkaar om dan mijn eigen familie. Maar ik heb de knop omgezet voor mijn zoon en kijk nu naar wat er wel is. De opvoeding laat ik merendeels over aan de pleegouders. Hij woont daar; dat is zijn thuis, dat is zijn basis. Als ik een punt zou maken van bepaalde dingen gaat dat misschien ten koste van onze relatie en dat is het me absoluut niet waard. Er is wel ruimte voor overleg met het pleeggezin over de belangrijkste zaken.

Mijn zoon is trots op mij en dat raakt me. Dan valt de rest allemaal in het niet. Als wij elkaar maar blijven verstaan en waarderen, dan neem ik de rest voor lief. Ik ben het pleeggezin dankbaar voor wat zij doen en waar ze me in betrekken. Nu kijk ik naar een zoon die het geweldig doet. Tegen de ouders van uit huis geplaatste kinderen zou ik willen zeggen: probeer de relatie met je kind op de eerste plaats te zetten. Door samen te werken met het pleeggezin geef je zo het best mogelijke aan je kind mee."

Wil jij ook een keer jouw verhaal delen? Je kunt mailen naar info@denvp.nl. We kijken ernaar uit!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten