Contactmoment

Contactmoment

10 oktober 2023 om 10:00 door Anna 0 reacties

contactmoment 1200 x 400.png
"Ik heb een vraag over het contactmoment van de (biologische) ouders met hun kindje. Wij zorgen voor een pleegkindje van bijna een jaar. Ze ziet haar ouders een paar uur per week op een algemene locatie. Ik vind het erg lastig óf en wat ik mee moet geven aan speelgoed of andere dingen. De situatie is nu zo dat ik op de gang zit te wachten, ik mag er niet bij aanwezig zijn. Vanaf de gang hoor ik mijn pleegdochter heel veel huilen."
"Dit is natuurlijk voor niemand fijn. In de eerste plaats niet voor het kindje en de ouders. En ook voor mijzelf niet: het is lastig om het gehuil aan te horen en ook achteraf geeft het ook stress. Want dan is het hard werken om weer te ontspannen. Daarom ben ik op zoek naar iets fijns dat tijdens het contactmoment voor extra verbinding en ontspanning kan zorgen. Hebben jullie een tip?"

We willen als NVP een plek bieden waar je als pleegouders met al je vragen terecht kunt. We zijn benieuwd naar jullie tips. Ook suggesties of goede ervaringen voor het contactmoment tussen ouders en oudere kinderen zijn heel welkom! 
 
Als je dat liever anoniem doet, mag dat ook via een mailtje naar info@denvp.nl.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten