Rijksuniversiteit Groningen zoekt pleegjongeren voor interviews over ondersteuning bij zelfmoordgedachten

Rijksuniversiteit Groningen zoekt pleegjongeren voor interviews over ondersteuning bij zelfmoordgedachten

4 oktober 2023 om 07:30 door Tijs 0 reacties

Onderzoek suïcidepreventie voor pleeggezinnen (1200 × 400 px).png

De Rijksuniversiteit Groningen onderzoekt hoe ze pleegouders kunnen helpen om zelfmoordgedachten van hun pleegkinderen beter met hen bespreekbaar te maken. Daarvoor maken ze een training voor pleegouders. Om een goede training te kunnen maken, zijn ze benieuwd hoe pleegjongeren ondersteund willen worden. Wil jij je ervaringen delen in een interview? Meld je dan aan. 

Voor de interviews zoeken onderzoekers Kim Setkowski en Diana van den Bergen pleegjongeren van 16 jaar of ouder die in een pleeggezin wonen of hebben gewoond en die gedachten aan zelfmoord hadden, maar met wie het inmiddels beter gaat.

Het interview wordt gehouden door Kim, zij is een ervaren interviewer. Als je iets niet wilt vertellen, dan hoeft dat niet. Het interview duurt ongeveer één uur en is live of online op een moment dat jou uitkomt. Je krijgt een cadeaubon van €15 als je meedoet. Wat je vertelt in het interview is vertrouwelijk en zal niet naar jou te herleiden zijn. De interviews zijn in oktober.

Door je ervaringen te delen tijdens een interview, kun je helpen een goede training voor pleegouders te maken. Zo kun je ook iets betekenen voor andere pleegkinderen die nog rondlopen met deze gedachten. Jouw verhaal kan dus een verschil maken!

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door contact op te nemen met Kim via k.setkowski@rug.nl of 06-12869214. Je kunt je ook aanmelden via de website. Bij vragen kun je contact met Kim opnemen.

Zoek je direct hulp voor iemand die zelfmoordgedachten heeft, neem dan contact op met 113 Zelfmoordpreventie. Dat kan 24/7, gratis en anoniem door te bellen naar 0800-0113. Chatten kan via www.113.nl.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten