Pleegkind en gedupeerd door toeslagenaffaire? Meld je aan voor de kindregeling

Pleegkind en gedupeerd door toeslagenaffaire? Meld je aan voor de kindregeling

12 juli 2023 om 13:30 door Tijs 0 reacties

kindregeling (1200 × 400 px).png

Voor kinderen die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire is er de kindregeling. Pleegkinderen die in aanmerking komen voor deze regeling, krijgen hier niet automatisch bericht over. Woon of woonde je in een (pleeg)gezin dat gedupeerd is door de toeslagenaffaire en kom je mogelijk in aanmerking voor de kindregeling? Meld je dan aan voor de regeling. 

De kindregeling bestaat uit een geldbedrag en hulp en ondersteuning voor kinderen en jongeren. De regeling is voor kinderen die in een gezin wonen of woonden dat gedupeerd is door de toeslagenaffaire. Dat kunnen dus ook pleegkinderen zijn die in een (pleeg)gezin woonden dat gedupeerd is door de toeslagenaffaire. De meeste kinderen krijgen automatisch bericht over de kindregeling omdat van hun ouders of verzorgers bekend is dat zij gedupeerd zijn. Voor kinderen die pleegouders hebben of hebben gehad, is dat niet bekend; pleegkinderen moeten daarom zelf een aanvraag indienen. 

Om te controleren of je je moet aanmelden voor de kindregeling, vul je deze korte vragenlijst in. Als daaruit blijkt dat je niet automatisch bericht krijgt, kun je je aanmelden. Hoe je dat doet, wordt uitgelegd op de site. Het Uitvoeringsteam herstel Toeslagen kijkt na je aanmelding of je in aanmerking komt voor de regeling.

Meer informatie over de kindregeling

Meer informatie over de kindregeling vind je op herstel.toeslagen.nl. Er is ook een speciale website voor kinderen, kindregelingvoorjou.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten