Onderzoek: wat merk jij van het nieuwe woonplaatsbeginsel?

Onderzoek: wat merk jij van het nieuwe woonplaatsbeginsel?

10 mei 2023 om 10:00 door Tijs 0 reacties

woonplaatsbeginsel (1200 × 400 px).png

Onze helpdesk krijgt veel vragen van pleegouders over het woonplaatsbeginsel. Daarom starten we een onderzoek om in kaart brengen welke problemen en onduidelijkheden er zijn voor pleegouders en hoe dit beter kan. Je kunt ons helpen bij het vinden van oplossingen door jouw ervaringen over het woonplaatsbeginsel te delen.

Woonplaatsbeginsel

Het woonplaatsbeginsel regelt welke gemeente verantwoordelijk is voor het betalen van jeugdhulp. Op 1 januari 2022 is het woonplaatsbeginsel gewijzigd. Voor veel pleegkinderen betekende dit dat een andere gemeente verantwoordelijk werd voor het regelen en betalen van jeugdhulp. Dat zorgde voor sommige pleegouders voor problemen: soms bleef lang onduidelijk welke gemeente verantwoordelijk is of is het lastig om aanvullende jeugdhulp te regelen. Zeker als een pleegkind in een andere gemeente woont dan de gemeente die volgens het woonplaatsbeginsel verantwoordelijk is voor jeugdhulp.

Onderzoek

Je kunt ons helpen om een goed beeld te krijgen van de problemen en mogelijke oplossingen door het onderzoek in te vullen. Invullen duurt nog geen vijf minuten. Dankjewel alvast!

➡️ Naar het onderzoek

Zo werkt het nieuwe woonplaatsbeginsel

Ben je benieuwd hoe het woonplaatsbeginsel werkt sinds 1 januari 2022? In ons magazine BIJ ONS legt advocaat Mariska Kramer het uit. Heb je een vraag over het woonplaatsbeginsel of over een ander pleegzorgonderwerp? Neem dan contact op met de helpdesk door een contactverzoek in te vullen.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten