Ga toch fietsen!

Ga toch fietsen!

17 maart 2023 om 08:30 door Gerdien 0 reacties

gerdien header.png

Na het zoveelste incident in het schoolbusje, waarbij Jos (10 jaar) niet geheel onschuldig uit de bus kwam, zei ik geërgerd: “Ga toch fietsen!” Jos keek me verrast aan: “Ja, fietsen naar school! Dat heb ik nog nooit gedaan!”

Door de allereerste fietsrit naar school wist ik dat het fietsproject groter zou worden dan ik had ingeschat: het blikveld van Jos reikte niet verder dan het stukje asfalt vlak voor zijn voorwiel. Minstens honderd fietsritjes later concludeerden we samen dat het eindelijk een bekende route was geworden. Nog zo’n tien ritjes later was Jos ervan overtuigd dat hij vanaf donderdag alleen naar school wilde fietsen en ik was het volledig met hem eens.

Die bewuste donderdagmiddag regende het pijpenstelen, maar boven het geluid van de regen uit hoorde ik iemand zingen. In een druipend regenpak stapte Jos binnen en vanaf de mat riep hij enthousiast: “Dit is wat ik wil, he-le-maal zélf kunnen fietsen! En regen is niet erg hoor, ik heb gezongen onderweg!”

Tekstschrijver Gerdien Rietveld is moeder van Jack (12) en Joy (2) en stiefmoeder van vier zoons. Samen met haar man runt ze een gezinshuis waar Eunice (16), Angelique (14) en Jos (11) wonen*.

*De namen van de gezinshuiskinderen zijn gefingeerd.

Fotografie: Stephan van Berkel

BIJ ONS - thuis in een gezin

Dit verhaal verscheen eerder in BIJ ONS. Dit magazine verschijnt twee keer per jaar en staat boordevol met verhalen, achtergronden, interviews en columns over pleegzorg. Je leest het magazine hier:

MAGAZINE BIJ ONS

Wil je de nieuwe BIJ ONS in je mail ontvangen zodra er een nieuw magazine verschijnt? Neem gratis een abonnement door je hier in te schrijven: 

ABONNEREN

BIJ ONS NVP COVER 2 September 2022 150 dpi

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten