De nieuwe BIJ ONS is uit!

De nieuwe BIJ ONS is uit!

9 februari 2023 om 08:00 door Tijs 0 reacties

cover BIJ ONS (1200 × 400 px).png

De nieuwe BIJ ONS is uit! Het magazine staat weer vol verhalen, achtergronden, interviews, boekentips en columns over pleegzorg en gezinshuizen. Dit nummer van BIJ ONS is gewijd aan het 50-jarig jubileum van BIJ ONS en haar voorloper Mobiel. Dit nummer bevat dan ook veel artikelen over ervaringen met pleegzorg, vroeger en nu. Lees het magazine op bijons.denvp.nl!

In dit nummer beschrijft NVP-directeur Peter waarvoor en op welke manier er aandacht is voor pleegzorg in de politiek. Karin interviewt John Goessens, bestuurder van de jeugdhulporganisatie Entrea lindenhout, die ruim 40 jaar ervaring heeft in de jeugdzorg en zelf voor meer dan 25 pleegkinderen heeft gezorgd. Ook wordt ons redactielid Flip geïnterviewd door Gerdien. Samen kijken zij terug op de jarenlange ervaring die Flip heeft met pleegzorg. Lily laat drie generaties pleegkinderen aan het woord over hoe zij hun leven in een pleeggezin (hebben) ervaren en Femmie vertelt hoe eigen kinderen van pleegouders de laatste jaren eindelijk meer aandacht krijgen, nadat zij jarenlang de ondergeschoven kindjes waren. Verder vertelt Anneke Vinke over de benadering van trauma en hechting door de jaren heen en verschijnt een column uit de jaren ‘90 opnieuw.

Maar ook andere onderwerpen komen aan bod, zoals vertrouwenspersonen in gezinshuizen. Gastschrijfster Fenna Janssens schrijft over het ontwikkelingsgericht ontrafelen van je wortels en Karin interviewde Yvonne Aartsen. Daisy doet onderzoek naar de toetsing door de kinderrechter van over- of terugplaatsing van kinderen. Tot slot bespreekt Mariska Kramer weer een relevant juridisch onderwerp uit haar praktijk, haar rubriek gaat dit keer over de geschillenregeling.

BIJ ONS februari 2023

Redactie BIJ ONS
BIJ ONS wordt gemaakt door een enthousiaste redactie van vrijwilligers die zelf betrokken zijn bij pleegzorg of gezinshuizen. Wil jij ook meewerken aan het magazine, bijvoorbeeld als schrijver, illustrator of fotograaf? Neem dan contact op via bijons@denvp.nl!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten