Recordaantal helpdeskvragen in 2022

Recordaantal helpdeskvragen in 2022

17 januari 2023 om 12:00 door Tijs 0 reacties

helpdesk (1200 × 400 px).png

Nog nooit kreeg onze helpdesk zoveel vragen in 2022: Ingrid en Thirza beantwoordden in totaal 1164 vragen. De meeste vragen werden gesteld door pleegouders, maar ook ouders, pleegkinderen en professionals namen contact op. Over vergoedingen en over samenwerken kregen we vorig jaar de meeste vragen.

Vragen die pleegouders stelden over vergoedingen, gingen bijvoorbeeld over het aanvragen van een PGB als pleegouder, hoe je kinderopvangtoeslag regelt bij een geheime plaatsing of wat er gebeurt met de pleegvergoeding als je pleegkind tijdelijk ergens anders woont. Ook over het thema samenwerken kregen we veel vragen, bijvoorbeeld: wie is verantwoordelijk voor het regelen van de juiste hulp voor mijn pleegkind en wie zijn betrokken bij een hulpverleningsplan? Naast deze twee onderwerpen kregen we vragen over bijvoorbeeld omgangsregelingen, overplaatsingen en pleegoudervoogdij.

Belangenbehartiging voor pleeggezinnen

Als we over een bepaald onderwerp veel vragen krijgen, brengen we dit signaal onder de aandacht bij de verantwoordelijke organisaties, politici en beleidsmakers. Afgelopen jaar kregen we bijvoorbeeld veel vragen over vergoedingen als gevolg van de toegenomen kosten voor veel pleeggezinnen. Onze oproep om de pleegvergoeding te verhogen, leidde tot een extra verhoging van de vergoeding in 2023.

Stel je vragen aan de helpdesk

Heb jij een vraag over pleegzorg? Of wil je weten wat je rechten en plichten zijn als pleegouder? Onze helpdesk helpt je verder! We bieden een luisterend oor, denken met je mee en geven tips en informatie. Laat een contactverzoek achter via het formulier op deze pagina, dan helpen we je verder!

thirza ingrid

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten