Q&A over methodiek Pleegmaatjes

Q&A over methodiek Pleegmaatjes

11 januari 2023 om 14:30 door Tijs 0 reacties

Pleegmaatjes Q&A (1200 × 480 px).png

Samen met pleegzorgorganisatie Triade Vitree en Humanitas Almere hebben we een methodiek ontwikkeld om een Pleegmaatje aan een pleegkind te koppelen. Een Pleegmaatje is een vrijwilliger die meeleeft, meedenkt en meehelpt, speciaal voor een pleegkind dat daar behoefte aan heeft. Wil je meer weten over de methodiek? Kom dan naar de online Q&A op 16 januari.

Een pleegkind en een Pleegmaatje die aan elkaar gekoppeld worden, ontmoeten elkaar in een periode van een jaar wekelijks. Het doel van Pleegmaatjes is pleegkinderen leuke dingen te laten ondernemen, het sociale netwerk van pleegkinderen te vergroten en om de druk voor pleegouders te verlichten. Pleegmaatjes is een samenwerking tussen een pleegzorgorganisatie en een vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligersorganisatie werft Pleegmaatjes, koppelt hen aan een pleegkind en houdt contact met het maatje en met het pleegkind en pleeggezin. De pleegzorgorganisatie zorgt voor bekendheid bij pleegkinderen en pleeggezinnen en verzorgt een training voor Pleegmaatjes over het leven met twee families, trauma en hechting. Meer informatie over Pleegmaatjes en de methodiek vind je hier.

Maak kennis met Pleegmaatjes

De Pleegmaatjes-methodiek is ontwikkeld om ook bij andere pleeg- en vrijwilligersorganisaties ingezet te worden. Ben je benieuwd naar de methodiek? Op 16 januari 2023 organiseren we van 15.00 tot 16.00 uur een online Q&A. We vertellen graag meer over de methodiek en beantwoorden al je vragen. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Jorien via jkruijswijkjansen@denvp.nl. Als je direct aan de slag wilt met Pleegmaatjes of een vraag hebt, kun je ook contact met haar opnemen.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten