Platform Pleeggezinnen Achterhoek zoekt nieuwe bestuursleden

Platform Pleeggezinnen Achterhoek zoekt nieuwe bestuursleden

6 december 2022 om 08:30 door Tijs 0 reacties

ppa header.png

Het Platform Pleeggezinnen Achterhoek (PPA) is op zoek naar meerdere nieuwe bestuursleden! Het PPA ondersteunt pleeggezinnen in de Achterhoek, brengt hen met elkaar in contact en behartigt hun belangen bij gemeenten en pleegzorgorganisaties. Wil jij het platform hierbij helpen? Meld je dan aan voor het bestuur!

Het PPA is een onafhankelijk platform voor alle pleeggezinnen in de Achterhoek. Ze organiseren pleegoudercontact-momenten en thema-avonden om andere pleegouders te ontmoeten en meer te leren over pleegzorg. Voor de laatste thema-avond waren er meer dan dertig aanmeldingen van pleegouders uit de regio! Daarnaast behartigt het PPA de belangen van pleeggezinnen in een werkgroep met de pleegzorgorganisaties en de acht gemeenten uit de regio. Daar laten ze horen wat er speelt voor pleeggezinnen en waar pleeggezinnen tegenaan lopen. Via een nieuwsbrief, de website en social media houdt het platform pleegouders op de hoogte van de activiteiten van het PPA.

Het bestuur van het PPA verdeelt de taken die horen bij het organiseren en uitvoeren van deze activiteiten. Wil jij iets betekenen voor andere pleegouders of heb je ideeën om het PPA verder te helpen? Wil je meepraten over pleegzorg bij gemeenten en pleegzorgorganisaties of wil je bijeenkomsten voor pleegouders organiseren? Of wil je op een andere manier bijdragen aan het PPA? Meld je dan aan als bestuurslid!

Het PPA vergadert ongeveer één keer per maand. Gemiddeld ben je als bestuurslid twee tot drie uur per maand bezig voor het PPA. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers, gemaakte onkosten kunnen vergoed worden. Wil je je aanmelden voor het bestuur of wil je meer informatie? Neem contact op via info@pleeggezinnenachterhoek.nl. Je kunt ook bellen met Bertine van der Velde via 06-82689252. 

Meer informatie over het Platform Pleeggezinnen Achterhoek vind je op hun website.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten