JongWijs maakt stappenplan voor ontmoeting en pleegjongerenparticipatie

JongWijs maakt stappenplan voor ontmoeting en pleegjongerenparticipatie

1 december 2022 om 09:30 door Tijs 0 reacties

header posters jongwijs.png

Hoe kan een pleegzorgorganisatie ervoor zorgen dat pleegjongeren elkaar kunnen ontmoeten? En hoe maak je het mogelijk dat jongeren kunnen laten horen wat zij belangrijk vinden, wat goed gaat en wat beter kan? JongWijs heeft een stappenplan gemaakt waarin ze stap voor stap uitleggen hoe pleegzorgorganisaties ontmoetingen én inspraak en participatie voor jongeren kunnen organiseren. 

Voor pleegjongeren is het fijn om andere jongeren te kunnen ontmoeten die dezelfde ervaringen hebben als zij. En om goede pleegzorg te bieden, is het belangrijk dat jongeren kunnen meepraten over pleegzorg en kunnen laten weten wat goed gaat en wat beter kan. De posters leggen in dertien stappen uit hoe een pleegzorgorganisatie dit mogelijk kan maken.

Op de eerste poster is uitgelegd hoe je een bijeenkomst organiseert. Wat ga je doen, hoe nodig je jongeren uit, hoe bereid je alles voor en hoe zorg je voor een vervolg? De tweede poster gaat over jongerenparticipatie. Hoe ga je na wat jongeren willen, zorg je voor draagvlak in de organisatie, betrek je jongeren en zorg je ervoor dat ze ook betrokken blijven?

posters jongwijs

Een grotere versie van de posters vind je hier.

De posters zijn naar alle pleegzorgorganisaties in Nederland gestuurd, zodat iedere organisatie aan de slag kan met ontmoeting en participatie. JongWijs ondersteunt pleegzorgorganisaties hierbij: Soreda en Imane denken mee en helpen om activiteiten te organiseren. Heb je een vraag over jongerenparticipatie? Je kunt hen bereiken via soreda@jongwijs.org of imane@jongwijs.org. Meer informatie over JongWijs vind je op hun website

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten