Recht

Recht

17 november 2022 om 08:00 door Amy 0 reacties

recht header.png

Het rechtssysteem in Nederland. Terecht of onterecht. Eerlijk of oneerlijk. Helpend of niet helpend. Mensen vinden er nogal eens wat van en dat is hun goed recht.

Waar heb je recht op? En dan in de positieve zin van het woord. Want als je per ongeluk door rood rijdt sta je niet een week later in de rechtbank om de rechter ervan te overtuigen dat je echt recht hebt op een flinke boete. We houden vooral van het recht als het ons goed uitkomt. Als het in ons voordeel kan werken. 

Jeugdzorg heeft rechten, ouders hebben rechten en als pleegouder heb je ook rechten. Het is goed om je je daar eens in te verdiepen als pleegouder: wat zijn mijn rechten?

Op dit moment zitten we in een periode waarin een strijd van rechten gaande is tussen jeugdzorg en de ouders van onze pleegkinderen. Wie heeft waar recht op? Er vallen verschillende verslagen van zittingen en brieven van advocaten bij ons op de deurmat. Het is een verdrietige strijd die buiten ons om is. 

Ondertussen ga ik gewoon door. Ik geef elke dag zorg, liefde en bescherming aan de kinderen. De kinderen waar het allemaal echt om draait. Want daar hebben deze kinderen ontzettend veel recht op! 

Amy (42) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (41). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (19) Nicky (17) en Joël (15) en drie pleegkinderen Demi (7), Finn (5) en Faya (4). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft of Instagram: @amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten