Ideeënboek en kaartspel voor pleegoudernetwerken

Ideeënboek en kaartspel voor pleegoudernetwerken

5 juli 2022 om 08:30 door Tijs 0 reacties

MicrosoftTeams-image (2).png

Eindelijk is het na de coronaperiode weer mogelijk om andere pleegouders te ontmoeten en om bijeenkomsten met je pleegoudernetwerk te organiseren! We hebben een ideeënboek en kaartspel gemaakt die je kunt gebruiken in deze ontmoetingen. Ieder pleegoudernetwerk heeft een boek en spel ontvangen waar je deze zomer samen mee aan de slag kunt!

ideeenboekIdeeënboek voor pleegoudernetwerken 

Dit ideeënboek staat vol met ideeën om met elkaar te doen: we hebben er maar liefst 45 verzameld. Binnen, buiten, met een groep of met je pleeggezin. Inspiratie genoeg dus voor de komende bijeenkomsten! Ga je ermee aan de slag? Stuur ons vooral jouw variaties op de ideeën uit het boek zodat we die met andere pleegouders kunnen delen. 

Kaartspel: Hoe gaat het met je?  

Dit kaartspel kun je gebruiken om met je pleegoudernetwerk in gesprek te gaan over hoe het met jou gaat, met je gezin, met het samenwerken en met het pleegoudernetwerk. Je kunt per keer een thema kiezen, of je kiest een willekeurige kaart uit de stapel. Het spel helpt om jullie gesprekken nog meer te verdiepen.

Cocreatie met pleegoudernetwerken

De afgelopen tijd hebben we met een aantal pleegoudernetwerken in een co-creatietraject ontdekt wat we kunnen ontwikkelen om pleegoudernetwerken te ondersteunen. Uit dat traject kwamen heel veel ideeën. Het kaartspel en en ideeënboek zijn er daar twee van die we hebben uitgewerkt. Met dank aan alle pleegouders die ons hebben geholpen hierbij het resultaat!

Heb je ook een pleegoudernetwerk en wil je een ideeënboek of kaartspel ontvangen? Meld je netwerk aan en we sturen het alsnog op. Wist je dat we nog veel meer materialen hebben die je kunt gebruiken in bijeenkomsten met andere pleegouders? Je kunt ze downloaden op onze website.

Ontmoet andere pleegouders bij jou in de buurt

Wil je ook andere pleegouders ontmoeten bij jou in de buurt? Een overzicht van pleegoudernetwerken vind je op de netwerkenkaart. Geen netwerk bij jou in de buurt? Gebruik dan het Hoe-boek voor initiatiefnemers om zelf een netwerk te starten! Als je hulp nodig hebt, kun je bij ons terecht via pleegoudernetwerken@denvp.nl. We helpen je graag verder. 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten