Intens

Intens

9 juni 2022 om 08:00 door Amy 1 reactie

wachtkamer (1200 × 400 px).png

Ik zit in de wachtkamer van de jeugdbescherming. De deuren van de spreekkamers zijn flinterdun en ik vang flarden van gesprekken op. Ik wil niet ontkennen dat ik afluister. Ik zit hier nu toch.

Overheersend in het geluid is de reden waarom ik hier zit. Pleegdochter Faya heeft een omgang met haar vader. Zijn stem is hard en zijn gedrag is druk. Ik zit er hier nu een kwartier naar de luisteren en vind het erg intens.

Faya probeert er af en toe nog tussen te komen. Ik hoor dat ze wil vertellen dat ze naar zwemles gaat. Maar vader luistert niet. De jeugdbeschermer grijpt niet in en laat het gaan. Ik hoor dat ze wil vertellen dat ze met haar vriendinnetje heeft gespeeld, ook nu luistert vader niet. Hij is te druk en te onrustig om ruimte te geven aan Faya. 

Na een kwartier voel ik een flauwe hoofdpijn op komen. Ik vind het erg moeilijk om te horen hoe Faya genegeerd wordt. Ik vind het moeilijk dat vader zo onrustig is. En ik heb zelfs medelijden met de jeugdbeschermer die er bij zit en er naar kijkt. 

Thuis is de ontlading. Er valt geen land met Faya te bezeilen. De onrust van vader heeft ze volledig overgenomen. Haar hoofd zit te vol. Het was te intens voor haar en eerlijk… het was ook te intens voor mij!

Amy (42) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (41). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (19) Nicky (17) en Joël (15) en drie pleegkinderen Demi (7), Finn (5) en Faya (4). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft of Instagram: @amy.schrijft

Reacties

  1. roelien roelien Schreef op 15 juni 2022 om 09:03:47

    Hallo Amy,

    zo heeft de begeleiding van een ontmoeting toch geen enkele waarde? Het gaat erom dat het bezoek zo fijn mogelijk is voor beide partijen. Ze zouden een spelletje kunnen doen of even buiten naar een speeltuin kunnen gaan. Ik zou dit zeker aankaarten bij je pleegzorgbegeleider, dit hoeft echt niet zo te gaan. Je zou kunnen voorstellen dat het bezoek sneller wordt afgerond als de sfeer niet prettig is. Jij bent uiteindelijk eindverantwoordelijk voor je kind!

Plaats een reactie

Sluiten