Leer mee in leernetwerken pleegzorg

Leer mee in leernetwerken pleegzorg

20 april 2022 om 12:30 door Tijs 0 reacties

lerende beweging.png

Samen met het Nederlands Jeugdinstituut en Jeugdzorg Nederland stimuleren we een lerende beweging binnen de pleegzorg. In deze lerende beweging kan iedereen die betrokken is bij pleegzorg kennis en vaardigheden opdoen, onderhouden en uitbreiden. Een van de manieren waarop we de lerende beweging stimuleren, is het creëren van leernetwerken over actuele thema’s. Voor deze leernetwerken zoeken we pleegouders die mee willen doen!

Leernetwerken

Pleeggezin zijn en het begeleiden van pleeggezinnen komt met uitdagingen. Daarom is het voor pleegouders en professionals belangrijk om kennis en vaardigheden op te doen, te onderhouden en uit te breiden. Dit kan in de leernetwerken. Doelen van de leernetwerken zijn kennis delen, ervaringen uitwisselen, ontmoeten, inspireren en innoveren. Zo creëren we samen een lerende beweging en werken we aan het verbeteren van de kwaliteit van pleegzorg.

De eerste vier thema’s waarmee we aan de slag gaan en waarvoor een leernetwerk start zijn: 

  • Breakdown
  • Netwerkpleegzorg
  • Gedeeld opvoederschap
  • Deskundigheidsbevordering pleegouders

Deelnemers

In de leernetwerken werken verschillende groepen mensen met elkaar aan een bepaald thema. Dit zijn bijvoorbeeld pleegouders, ouders, pleegzorgbegeleiders, gedragswetenschappers, beleidsmedewerkers en onderzoekers. Als deelnemer van een leernetwerk ben je bij de bijeenkomsten van jouw thema aanwezig en houd je ontwikkelingen en dilemma’s die spelen in de gaten. 

Waar en wanneer

De bijeenkomsten zijn online en duren ongeveer anderhalf uur per keer. Per leernetwerk verschilt het wanneer en hoe vaak jullie elkaar zien, maar gemiddeld komt een leernetwerk eens in de acht weken samen.

Geïnteresseerd?

Wil je meedoen of heb je nog vragen? Neem contact op met Linda via ldouma@denvp.nl

Meer informatie over de lerende beweging vind je hier

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten