Nieuwe wet betaald ouderschapsverlof: pleegouders gezocht voor campagne

Nieuwe wet betaald ouderschapsverlof: pleegouders gezocht voor campagne

21 maart 2022 om 13:30 door Tijs 0 reacties

Afbeelding1.png

Op 2 augustus 2022 gaat de nieuwe wet ouderschapsverlof in. Deze wet betekent voor pleegouders dat je negen weken betaald ouderschapsverlof kunt opnemen binnen het eerste jaar na plaatsing van je pleegkind. Het UWV start een campagne om te zorgen dat (pleeg)ouders bekend raken met de regeling en zoekt pleegouders die aan deze campagne mee willen doen.

Tijdens het ouderschapsverlof in het eerste jaar van de plaatsing krijg je met de nieuwe wet 70% doorbetaald. Ook na het eerste jaar van plaatsing heb je recht op ouderschapsverlof, maar dit is onbetaald verlof. Opnemen van ouderschapsverlof kan zolang je pleegkind nog geen acht jaar is. Dit verlof moet je minstens 2 maanden van tevoren aanvragen bij je werkgever. Je werkgever mag dit verzoek niet weigeren. Tijdens het ouderschapsverlof kun je zelf bepalen hoe jij de verdeling tussen zorg en werk invult. 

Campagne

Het UWV start een campagne zodat de nieuwe ouderschapsverlofregeling meer bekendheid krijgt. Ze zoeken pleegouders en ouders die willen meewerken aan de campagne. De campagne draait om de vraag hoe jij negen weken betaald ouderschapsverlof zou invullen en welke keuzes je dan zou maken.

Als je mee wil doen aan de campagne, ga je in gesprek met het UWV over deze vragen. Dat gesprek vindt plaats bij jou thuis en er zullen foto’s en video’s van jou en eventueel ook van je partner gemaakt worden. Die worden gebruikt op social media en de website van het UWV. De gesprekken zijn op 4, 5 of 6 april. 

Aanmelden voor de campagne kan door een mailtje te sturen naar michael@johnnywonder.nl met daarin je naam en contactgegevens. 

Meer weten over ouderschapsverlof?

Meer informatie over de wet betaald ouderschapsverlof vind je op de site van de Rijksoverheid. Op pleegzorg.nl vind je alles over ouderschapsverlof voor pleegouders en over ander verlof waar je recht op hebt als pleegouder. Heb je een vraag over jouw situatie? Neem dan contact op met onze helpdesk!

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten