Geef je mening over jeugdhulp in het StroomOp panel

Geef je mening over jeugdhulp in het StroomOp panel

28 februari 2022 om 09:00 door Tijs 0 reacties

zorg-voor-de-jeugd-stroomop-podca.2e16d0ba.fill-1472x736_LdztKlW.jpg
StroomOP wil snellere en betere jeugdhulp. In de StroomOP monitor laten ze zien hoe de jeugdhulp ervoor staat en wat er verandert. Die informatie helpt om de jeugdhulp te verbeteren. Eén van de informatiebronnen voor de StroomOP monitor is het StroomOP panel. Dit panel bestaat uit jongeren, (pleeg)ouders en professionals. Je kunt je mening geven over jeugdhulp door je aan te melden voor het panel.

StroomOp is een netwerk van jeugdhulp- en onderwijsprofessionals dat uitvoering geeft aan het Actieplan Best Passende Zorg voor Kwetsbare Jongeren (BGZJ). In de StroomOP Monitor laat StroomOp zien hoe de jeugdhulp er voor staat en welke veranderingen te zien zijn. StroomOP verzamelt cijfers uit de jeugdhulp en vraagt jongeren, (pleeg)ouders en professionals naar hun ervaring en beleving. De uitkomsten zijn te zien op het StroomOP dashboard. Die informatie helpt om samen met gemeenten, zorginstellingen, onderwijs, jongeren, ouders en professionals uit de jeugdhulp te leren van de cijfers en zo de zorg te verbeteren.

StroomOP panel

Eén van de informatiebronnen voor de StroomOP Monitor is het StroomOP panel. Dit panel wordt gevormd door jongeren, (pleeg)ouders en professionals. Panelleden geven hun mening aan de hand van verschillende thema’s. Panelleden ontvangen maandelijks een aantal vragen via een online vragenlijst die je in maximaal tien minuten kunt invullen. Door je mening te geven draag je bij aan de verbeteringen in de jeugdhulp. 

Deelnemen

Jongeren tussen de 16 en 23 jaar die jeugdhulp ontvangen, ouders met een kind in de jeugdhulp, pleegouders en jeugdhulpprofessionals kunnen meedoen aan het StroomOP panel. Pleegouders kunnen zich aanmelden in de categorie ouders. 

Aanmelden StroomOP panel

Wil je meer weten over de StroomOP Monitor? Meer informatie is hier te vinden.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten