Zo baas, zo hond

Zo baas, zo hond

16 februari 2022 om 15:30 door Amy 0 reacties

marliese-streefland-2l0CWTpcChI-unsplash.jpg

Wij wonen aan een park. We noemen het ons park. Ook andere mensen maken gebruik van ons park. Gezinnen, ouderen, sportievelingen en ook hondenbezitters. Over die laatste groep wil ik het graag even hebben.

marliese-streefland-2l0CWTpcChI-unsplashNee, ik ga het niet hebben over het loslopen van de honden of het verzaken van de hondenpoep opruimen. Ik wil het graag hebben over de bazen en hun honden. Het volgende valt mij namelijk op: honden lijken op hun baas. Of andersom, dat kan ook. 

Ze lopen hetzelfde, hebben hetzelfde postuur en zelfs hun gedrag is hetzelfde. 
De lompe bulldog heeft een zelfde soort baas. De agressieve pitbull bijt net zo hard van zich af als zijn baas. De deftige poedel wordt op pumps uitgelaten door haar bazin. Wij hebben een ontzettend eigenwijs, niet luisterend hondje. Geen idee waar die op lijkt. 😉 

Het valt me op dat onze pleegkinderen steeds meer op ons gaan lijken. Het lijkt allemaal op elkaar. Niet qua uiterlijk maar qua innerlijk. Ik zie dingen van mijn eigen kinderen terug in de pleegkinderen. Het sterke karakter van mijn dochter herken ik in mijn oudste pleegdochter. Het grappige is dat ze het ook herkennen in elkaar. Het soms wilde, energieke gedrag van onze pleegzoon wordt herkend door mij en anderen in onze zoon. 

Ik heb geen idee hoe het komt. Een hond kies je zelf uit, een pleegkindje niet. Misschien is het de opvoeding. Misschien is het 'waar je mee omgaat, daar word je mee besmet'. Misschien gaan ze wel net als honden op hun baasjes lijken. 

Nu ik er over nadenk zijn ze soms best eigenwijs en luisteren ze soms voor geen meter. Zo baas, zo hond en kind! 

Amy (42) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (41). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (19) Nicky (17) en Joël (15) en drie pleegkinderen Demi (7), Finn (5) en Faya (4). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft of Instagram: @amy.schrijft

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten