Webinar pleegzorg.nl op 8 maart: 'Leren over de cultuur en religie van je pleegkind'

Webinar pleegzorg.nl op 8 maart: 'Leren over de cultuur en religie van je pleegkind'

9 februari 2022 om 09:30 door Tijs 0 reacties

Veel pleegkinderen hebben een andere culturele of religieuze achtergrond dan hun pleeggezin. Van nature zijn ze vaak wel benieuwd naar die achtergrond. En deze kennis hebben ze nodig om hun eigen identiteit te vormen. Hoe kun jij hier als pleegouder bij helpen?Daarover leer je meer in het webinar Leren over de cultuur en religie van je pleegkind van pleegzorg.nl op 8 maart.

Mijn pleegkind eet halal, moet ik dat dan ook doen? Hoe kan ik het kroeshaar van mijn pleegkind het beste behandelen? Mijn pleegdochter is niet gelovig, mag ik dan wel van haar vragen dat ze meebidt? 

In het webinar leer je waarom het belangrijk is om je te verdiepen in de culturele en religieuze achtergrond van je pleegkind en hoe je dat kunt doen. Je leert ook wat je pleegkind nodig heeft van jou om zich te kunnen verdiepen in zijn eigen achtergrond. Het webinar begint met een presentatie van onderzoeker Mehmet Day over de rol van cultuur en religie voor de identiteitsvorming van jongeren. Je kunt je vragen stellen aan verschillende sprekers in het webinar: een ervaren pleegouder, een pleegjongere die is opgegroeid in een mulitcultureel pleeggezin en een pleegzorgbegeleider. Ook Mehmet Day beantwoordt vragen. 

Aanmelden

Het webinar is op dinsdag 8 maart van 19:30 tot 20:30 uur. Meer informatie vind je in de gids op pleegzorg.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor het webinar. 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten