Brief JongWijs aan politici en beleidsmakers: laat jongeren meepraten over jeugdzorg

Brief JongWijs aan politici en beleidsmakers: laat jongeren meepraten over jeugdzorg

29 november 2021 om 15:00 door Tijs 0 reacties

Socials 2.png
Op 24 november verstuurden de jongeren van JongWijs, samen met NJR Hoofdzaken, Expex en JeugdWelzijnsBeraad, een brief aan de politici en beleidsmaker. Daarin roepen ze op om jongeren een plek aan tafel te geven, zodat ze kunnen meepraten en hun ideeën kunnen delen over verbetering van de jeugdzorg.

In de brief schrijven de jongeren: "Jeugdzorg heeft veel invloed op ons leven en op onze toekomst. Aan jullie tafels worden plannen gemaakt die bepalen hoe deze zorg er in de komende jaren uit gaat zien. Maar aan die tafels is voor ons vaak geen plek. En dat moet anders! Wij weten het beste wat we nodig hebben en welke zorg en ondersteuning daarbij helpt. Wij weten welke thema's belangrijk zijn en we weten wat goed gaat en wat beter kan. Het gaat over dingen waar wij vaak mee te maken krijgen en expert in zijn. Maar waar kunnen we dat op tafel leggen?"

Daarom roepen ze op om jongeren altijd en op ieder niveau mee te laten praten. Zo kunnen jongeren meedenken, meepraten en meebeslissen over betere jeugdzorg. Daarnaast vragen JongWijs en de andere organisaties om structurele financiering voor jongerenorganisaties, training en coaching voor jongeren zodat zij kunnen laten horen wat zij vinden en een plek in organisaties en politiek om met hun ervaringsdeskundigheid samen te kunnen werken aan betere jeugdzorg. 

Benieuwd naar de hele brief? Die kun je lezen op de website van JongWijs:

Brief aan politieke eindbazen

Netwerk van en voor jongeren in de pleegzorg

JongWijs is een netwerk van jongeren tussen 14 en 25 jaar oud met ervaring in een pleeggezin of gezinshuis. Dat zijn pleegkinderen en -jongeren, maar ook eigen kinderen van pleegouders. Je vindt alle informatie over JongWijs hier. Op hun website vind je ook informatie voor pleegouders en professionals.

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten