Gewoon

Gewoon

11 november 2021 om 11:00 door Amy 0 reacties

Image.jpeg

Vaak krijg ik de vraag wat ik doe. Wat mijn werk is of wat mijn functie is. Nu, hier even kort samengevat: mijn functies op een doorsnee dag! 

ImagePersonal shopper: “Deze sokken staan echt niet bij mijn outfit. Wil je even andere erbij zoeken die er wel bij staan?” “Nu ben ik helemaal in panterkleren en heb ik geen panterjas! Ik moet echt een panter jas hebben.” En dan nog alle keren dat ik hun reputatie red omdat de combinatie echt niet kan wat ze aan hebben. Of omdat de kleding te warm of te koud is voor die dag. 

Pleegdochter Demi vindt dit overigens een reden om een telefoon te krijgen zodat ze kan zien wat voor een weer het wordt.

Kapper: “Ik wil een vlecht, staart, knot, noem maar op.” Ik kan tegenwoordig ook hair extensions zetten. Ik weet niet of ik daar blij mee moet zijn want alle vriendinnetjes schuiven aan.

Politieagent: Streng maar rechtvaardig probeer ik deze functie uit te oefenen. Als ik het een keer niet bij het juiste eind heb en een valse beschuldiging uit, keert de (net nog ruziënde kinderschare) zich gebroederlijk tegen mij! 

Kok: Voor de één ben ik de allerbeste, voor de ander bak ik er niks van. En dit verschilt ook nog per dag en per maaltijd. Ik probeer af en toe wat nieuws uit. Ik houd er dan rekening mee dat mijn jury erg kritisch is. Maar ze mogen niet klagen. Het is gaar, het heeft de juiste kleur en vaak smaakt het heerlijk.

Secretaresse: Alle mails, verslagen en andere communicatie is weer bijgewerkt. Heel wat telefoontjes gepleegd. Ook maar even wat kinderen achter de broek aan gezeten om rijlessen in te plannen en andere uitgestelde afspraken toch te maken. 

Schoonmaakster: Echt zo niet mijn favoriet. Maar je ontkomt er niet aan. Dus doe ik het zo min mogelijk en zo effectief mogelijk. Bij ons thuis struikel je niet over de troep en blijf je nergens aan plakken.

Zuster: Hier en daar een pleister geplakt, wat zalfjes gesmeerd en de muggenstift gebruikt. En kusjes natuurlijk, heel veel kusjes voor pijn, verdriet en tranen. 

Psycholoog: Met verschillende kinderen moet je af en toe even gaan zitten. Want je ziet aan ze dat ze iets dwars zit, maar om dat eruit te krijgen is elke keer weer een zoektocht. 

Knutselaar: Oké mijn konijn lijkt op een muis. En ja, oma knutselt beter, maar ik doe mijn best en vind het gezellig. Niet altijd maar meestal wel!

Ik kan zo nog wel evendoor gaan met deze lijst. Maar vooral ben ik moeder, pleegmoeder, echtgenoot en het allerbelangrijkste: gewoon mijzelf.

Amy (42) is fulltime pleegmoeder en getrouwd met Collin (41). Ze hebben drie eigen kinderen Joy (19) Nicky (17) en Joël (15) en drie pleegkinderen Demi (7), Finn (5) en Faya (4). Volg Amy ook op haar Facebookpagina facebook.com/amy.schrijft.

 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten