Winactie: Als broer en zussen, samen opgroeien in een adoptie- of pleeggezin

Winactie: Als broer en zussen, samen opgroeien in een adoptie- of pleeggezin

4 november 2021 om 08:45 door Tijs 0 reacties

Als broers en zussen cover.jpg
In het boek ‘Als broers en zussen’ vertellen vierentwintig jongeren hoe het is om als broers en zussen op te groeien in een adoptiegezin of pleeggezin. Wil je een boek winnen? Kijk snel hoe je kans maakt!
 
 

Pleegkinderen en eigen kinderen van pleegouders die als broers en zussen opgroeien, krijgen vaak de vraag: ‘Zijn jullie échte broers en zussen?’ De meeste jongeren vertellen in het boek dat ze hun (pleeg)broers en -zussen als echte broers en zussen zien, ook als ze geen biologische band hebben. Met andere woorden: je kunt je verwant voelen en broers en zussen van elkaar worden omdat je met elkaar opgroeit en opgevoed wordt door dezelfde adoptie- of pleegouders.

Winnen!

Hoe gaat dat in jouw pleeggezin en hoe kijk je naar de band tussen je pleegkinderen en eigen kinderen? Vertel ons wat jouw ervaringen zijn met broers en zussen in je pleeggezin. Dat mag een mooie anekdote, herinnering, verhaal of iets anders zijn. Uit de inzendingen kiezen we drie winnaars. Je kunt tot 21 november meedoen, daarna krijgen de winnaars bericht via de mail.  

Winactie

Als broers en zussen

Hoe is het om als broers en zussen op te groeien in een adoptiegezin, pleeggezin of gezinshuis? In Als broers en zussen vertellen vierentwintig jongeren in de leeftijd van veertien tot twintig jaar in dubbelinterviews hoe zij het ervaren om op te groeien als broers en zussen in een adoptie- of pleeggezin. De verhalen en foto's geven een inkijkje in hun onderlinge verbondenheid. Er is speciale aandacht voor eigen kinderen in een adoptie- of pleeggezin. Het boek is geschreven door Femmie Juffer, Lindy Popma en Monique Steenstra. De fotografie is van Lilian van Rooij. Het boek verschijnt in samenwerking met de NVP en met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Fonds Cloeck van het Oranje Fonds.  

Je kunt het boek bestellen voor €15,00 en zonder verzendkosten bij uitgeverij Lecturis: 

Bestellen 

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten