De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen

De Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen helpt pleegouders om het beste voor hun pleegkind te bereiken. Wij zijn er voor pleegouders, pleegkinderen en eigen kinderen in pleeggezinnen. Wij zijn een plaats voor pleeggezinnen, waar je gehoord en gezien wordt, waar je waardering en steun vindt en waar je je stem kan laten horen om samen de pleegzorg te verbeteren.

Home

Wat we doen

Ben je benieuwd wat de NVP allemaal doet, samen met pleeggezinnen? Bekijk het overzicht van projecten en activiteiten.

Lees verder
pleegzorgNL.png

Platform pleegzorg.nl

Op pleegzorg.nl vind je actuele en betrouwbare informatie over pleegzorgonderwerpen, een groeiend leeraanbod en een besloten omgeving waar je in gesprek kunt gaan met andere pleegouders en je ervaringen kunt delen. Zo vind je alles wat je wil weten en leren over pleegzorg op een plek!

Ga naar pleegzorg.nl

Helpdesk voor pleeggezinnen

Heb je vragen over pleegzorg, wil je weten wat je rechten en plichten zijn als pleegouder of wil je meer informatie over een pleegzorgonderwerp? Onze helpdesk helpt je verder! We bieden een luisterend oor en denken met je mee.

Lees verder

Actueel

Nieuws
lbp dialoogsessie.png

In gesprek over gedeeld opvoederschap

Op 11 maart organiseren we samen met het Nederlands Jeugdinstituut een online-dialoogsessie over gedeeld opvoederschap. We gaan in gesprek met een moeder, een pleegouder, pleegjongeren en een pleegzorgprofessional. Wat is er nodig voor een goede samenwerking en wat komt daarbij kijken? Doe ook mee aan het gesprek!

Lees meer
23 februari 2024 om 08:00 door Tijs
Nieuws
vacature (Instagram Post) (1).png

Vacature: directeur-bestuurder Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen

Vanwege het vertrek van de huidige directeur-bestuurder zijn we op zoek naar een opvolg(st)er. Is deze functie iets voor jou? Bekijk de vacature en solliciteer snel!

Lees meer
23 februari 2024 om 07:00 door Tijs
Nieuws
workshop helpdesk.png

Workshop over pleegzorg voor vertrouwenspersonen Jeugdstem

Op 1 februari gaven Thirza en Ingrid van onze helpdesk een workshop aan vertrouwenspersonen van Jeugdstem. In de workshop leerden de vertrouwenspersonen meer over pleegzorg en over juridische aspecten waar je als pleegouder mee te maken krijgt. Dat zorgde voor een leerzame uitwisseling. Daarnaast helpt de workshop de vertrouwenspersonen om pleeggezinnen nog beter te ondersteunen.

Lees meer
16 februari 2024 om 12:00 door Tijs
Nieuws
goede gesprek.png

Het goede gesprek over pleegzorg: kijk hoe je mee kunt doen in jouw regio!

In het project ‘het goede gesprek’ stimuleren en faciliteren we regionaal een goed gesprek over pleegzorg. Pleeggezinnen, ouders, professionals en beleidsmakers gaan met elkaar in gesprek over hoe pleegzorg georganiseerd is, wat daarbij goed gaat en wat beter kan. Er zijn verschillende manieren om mee te doen aan het goede gesprek: je kunt eenmalig een dialoogtafel organiseren of een langer traject volgen. Door het goede gesprek te voeren, kom je samen tot concrete acties om de pleegzorg te verbeteren. Doe ook mee!

Lees meer
13 februari 2024 om 11:30 door Tijs

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over pleegzorg en de NVP? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven
Sluiten