Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Berichten per auteur

 1. Pleegzorgleestip: Koekie & ik

  16 juni 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  koekie en ik.jpg

  Journalist Frans Lomans is al 54 jaar als hij voor het eerst (pleeg)vader wordt en in aanraking komt met kinderen en opvoeden. Zijn leven en dat van zijn vrouw wordt dan ook op z'n kop gezet door de komst van 'Koekie', een Surinaams jongetje van net acht. Koekie komt uit een groot gezin en had al een bewogen leven achter de rug, dit was niet zijn eerste pleeggezin. 

  Lees meer over "Pleegzorgleestip: Koekie & ik"

  Labels:

 2. Pleegzorgleestip: De duikende volleybalster

  9 juni 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  deduikendevolleybalster.png

  Deze week als pleegzorgtip een leestip: het kinderboek De duikende volleybalster van auteur Henriët Koornberg-Spronk. Hoofdpersoon Carlijn zit op volleybal, maar ze wil ook graag op duikles. Haar ouders zijn heel duidelijk: één hobby is genoeg. Toch wil ze niets liever dan een duikende volleybalster zijn.

  Lees meer over "Pleegzorgleestip: De duikende volleybalster"

  Labels:

 3. Pleegzorgtip: Webinar We laten je niet los op je 18de

  2 juni 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  webinar18_nieuwsbrief.png

  Op pleegzorg.nl kun je regelmatig gratis webinars volgen die je kunnen helpen met het pleegouderschap. Nieuw op het platform is het webinar over pleegzorg na 18 jaar. Het webinar We laten je niet los op je 18de kwam tot stand in nauwe samenwerking met Brechje Kuipers (Levvel en OZJ), Jorien Kruiswijk Janssen (NVP) en Nikita (JongWijs) en kun je nu terugkijken. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: Webinar We laten je niet los op je 18de"

  Labels:

 4. Pleegzorgtip: Voorbeeldbrieven

  26 mei 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  voorbeeldbrieven.jpg

  Wist je dat we een aantal voorbeeldbrieven hebben voor pleegouders? Die kunnen je helpen met onder andere het aanvragen van voortgezette pleegzorg of het indienen van een klacht tegen een gecertificeerde instelling of pleegzorgaanbieder. Op onze site hebben we deze vijf voorbeeldbrieven die je kunt gebruiken:

  Lees meer over "Pleegzorgtip: Voorbeeldbrieven"

  Labels:

 5. Pleegzorgtip: De gids op pleegzorg.nl

  19 mei 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  Gids_pleegzorgtip.jpg

  Deze week als pleegzorgtip: bekijk het aanbod van trainingen, lezingen, webinars, e-learnings en meer in de gids op pleegzorg.nl en kies wat bij je past. Op het vernieuwde pleegzorg.nl ontdek je de wereld van pleegzorg en ontwikkel je jezelf als pleegouder. Dat kan door het volgen van trainingen over thema's of onderwerpen waar je meer over wilt weten of die je kunnen helpen met het pleegouderschap. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere over hechting, praktische zaken, social media of loyaliteit en identiteit. Je kunt in de gids filteren op type activiteit, onderwerp, wanneer, locatie en aanbieder.

  Lees meer over "Pleegzorgtip: De gids op pleegzorg.nl"

  Labels:

 6. Pleegzorgtip: het spel Een Boel Gevoel

  12 mei 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  boelgevoel.jpg

  Wil je met je pleegkinderen praten over hun gevoelens? Dat kan op een speelse en laagdrempelige manier met het spel Een Boel Gevoel. Gemaakt door pleegmoeder Noortje Wierenga. Met het spel ga je spelenderwijs allerlei gevoelens langs. Aan de hand van 40 afbeeldingen en 40 kaarten met daarop vragen en opdrachten bespreek je op een luchtige manier alles over gevoel. In de handleiding zijn tips en handreikingen te vinden voor kinderen en volwassenen. Een Boel Gevoel is te spelen vanaf ongeveer 6 jaar. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: het spel Een Boel Gevoel"

  Labels:

 7. Pleegzorgleestip: Een thuis voor Muis

  5 mei 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  thuisvoormuis_0.jpg

  Pleegmoeder Yvonne van Haaren heeft het prentenboek Een thuis voor Muis geschreven en geïllustreerd. Een boek over pleegzorg voor kinderen van 4 tot 7 jaar. 

  "Muis woont gezellig samen met Papa in een caravan in het bos.
  Maar als de zomer voorbij is, moet Papa op zoek naar een ander huis.
  Tot die tijd mag Muis logeren bij Saar.
  Hij moet wennen aan zijn nieuwe familie.
  Muis voelt zich anders.
  Als er gevaar dreigt, leert Muis dat samenwerken de band versterkt.
  Is het wel zo erg om anders te zijn?"

  Lees meer over "Pleegzorgleestip: Een thuis voor Muis"

  Labels:

 8. Pleegzorgtip: doe mee met verdiepende dialogen

  28 april 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  Samenwerken binnen pleegzorg_fase2.png

  Steeds vaker werken pleegouders actief mee aan betere pleegzorg, bijvoorbeeld door met gemeenten en pleegzorgaanbieders te delen wat goed gaat en wat beter kan. Bijzonder nuttig, want pleegkinderen én pleegouders hebben daar echt iets aan! Tussen september 2020 en mei 2021 hebben we (veelal online) dialogen georganiseerd binnen het project Samenwerken binnen pleegzorg. Doel van de dialogen was het verbeteren van de samenwerking tussen ouder, pleegouder, jeugdbeschermer en pleegzorgwerker. Binnenkort geven we vervolg aan deze succesvolle dialogen en starten we met de tweede fase: de verdiepende dialogen. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: doe mee met verdiepende dialogen"

  Labels:

 9. Pleegzorgtip: BIJ ONS magazine is terug!

  21 april 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  BIJ ONS - NVP logo blauw transparant.png

  Hoera! Vandaag delen we een hele speciale pleegzorgtip met jullie, want het magazine BIJ ONS is terug van weggeweest! BIJ ONS verschijnt voortaan als online magazine en in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen. Hoofdredacteur Lindy Popma: "Zoals je gewend bent, biedt BIJ ONS ondersteuning en deskundigheidsbevordering aan mensen die een thuis bieden aan kinderen die (tijdelijk) niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Dit doet de NVP ook en daarom werken we voortaan samen aan een online magazine dat twee keer per jaar verschijnt."

  Lees meer over "Pleegzorgtip: BIJ ONS magazine is terug!"

  Labels:

 10. Pleegzorgtip: Mijn Pleegzorgboek voor jongeren

  14 april 2021 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  Pleegzorgboek.jpg

  Na het eerder verschenen Mijn Pleegzorgboekje voor kinderen, is er nu ook Mijn Pleegzorgboek: een naslagwerk speciaal voor jongeren. In Mijn Pleegzorgboek kan je pleegkind foto's plakken, belangrijke contactgegevens bewaren en bijzondere herinneringen opschrijven. Achterin zit een handige checklist met vragen die je puber zelf kan stellen aan nieuwe opvoeders of hulpverleners. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: Mijn Pleegzorgboek voor jongeren"

  Labels:

Sluiten