Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Berichten per auteur

 1. Pleegzorgleestip: Pluk redt de dieren

  25 november 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  Deze week hebben we een kinderboekenleestip: Pluk redt de dieren. Een bundeling verhalen van Annie M.G. Schmidt over het bekende jongetje Pluk van de Petteflet die nieuwe avonturen beleefd. In dit boek ontmoet Pluk het jongetje Spijtebijt, de pleegzoon van Tante Pleeg. Het jongetje, dat tot zijn eigen spijt steeds maar weer mensen bijt, woont bij Tante Pleeg in de Petteflet. Zijn gebijt dankt hij aan het feit dat hij is opgevoed door twee Canadese beren. 

  Lees meer over "Pleegzorgleestip: Pluk redt de dieren"

  Labels:

 2. Pleegzorgtip: activiteiten tijdens Week tegen Kindermishandeling

  18 november 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  weektegenkindermishandeling.jpg

  Van maandag 16 tot en met zondag 22 november is de Week tegen Kindermishandeling, met dit jaar het thema Leren van elkaar. In Nederland groeit ongeveer drie procent van alle kinderen op in een onveilige gezinssituatie. Deze week wordt aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem en wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. Wij hebben twee van de vele activiteiten die tijdens deze week te volgen zijn voor je uitgelicht: een luister- en kijktip.

  Lees meer over "Pleegzorgtip: activiteiten tijdens Week tegen Kindermishandeling"

  Labels:

 3. Pleegzorgtip: luister de podcast 'Waar begin je aan?'

  11 november 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  podcast.jpg

  Deze week delen we een luistertip met jullie. Scenarioschrijver en pleegouder Marc Linssen heeft samen met andere pleegouders een driedelige podcastserie gemaakt. 'Waar begin je aan?' is begin november uitgebracht en gaat over wat er met je leven gebeurt als je pleegkinderen in huis krijgt. De podcast begint met de avond waarop Marc Linssen en zijn partner Mariëlle samen door de stad fietsen, twee jaar nadat ook haar negende zwangerschap is geëindigd in een miskraam. Ze zien een poster in de stad, over pleegzorg: "Heb je plek in je huis en in je hart...?". Nog diezelfde avond geeft het stel zich op om pleegouder te worden. Waar begonnen ze destijds aan? En wat kwam er op hen - en de andere pleegouders die aan het woord komen - af? Daarover gaat deze podcast. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: luister de podcast 'Waar begin je aan?'"

  Labels:

 4. Pleegzorgtip: een online voorstelling over het boek Een puber-pleegzoon

  4 november 2020 om 11:00 door Dewie 0 reacties

  een_puberpleegzoon_cover.jpg

  Vanmiddag om 14:00 uur organiseert uitgeverij Gompel&Svacina een twintig minuten durende online voorstelling over het boek Een puber-pleegzoon van de Vlaamse auteur Liesbeth Vervecken. Zij realiseerde zich dat ouders en pleegouders samen een standbeeld verdienen, toen ze samen met haar man pleegouder werd van een prille puber. In haar boek beschrijft ze het reilen en zeilen in haar pleeggezin.

  Lees meer over "Pleegzorgtip: een online voorstelling over het boek Een puber-pleegzoon"

  Labels:

 5. Pleegzorgtip: Pleegzorg STORIES

  28 oktober 2020 om 14:00 door Dewie 1 reactie

  PleegzorgStories.png

  Vandaag is de start van de Week van de Pleegzorg, een week bomvol activiteiten voor pleegouders en aanstaande pleegouders. Dit jaar zijn er vanwege de coronamaatregelen veel online activiteiten. Vanuit je warme huiskamer kun je bijvoorbeeld Pleegzorg STORIES bekijken: korte filmpjes en animaties van pleegouders, pleegkinderen, kinderen van pleegouders, ouders en professionals over hun ervaringen met pleegzorg. Ook leuk om te kijken als je (al een tijdje) pleegouder bent. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: Pleegzorg STORIES"

  Labels:

 6. Pleegzorgtip: online activiteiten in de Week van de Pleegzorg

  21 oktober 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  opendeuren.live.jpg

  Volgende week is het alweer zover! Van woensdag 28 oktober t/m woensdag 4 november wordt voor de zesde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Gedurende deze actieweek week staan er veel verschillende activiteiten voor pleegouders op de agenda. Dit jaar is de Week van de Pleegzorg vanwege Covid-19 anders dan vorige jaren, maar ook online is genoeg te doen. We zetten daarom een aantal leuke online activiteiten voor je op een rij waar je niet de deur voor uit hoeft. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: online activiteiten in de Week van de Pleegzorg"

  Labels:

 7. Pleegzorgtip: met je pleegkind praten over corona

  14 oktober 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  logo_NJI.png

  Premier Rutte kondigde gisteravond aan dat de maatregelen tegen het coronavirus weer aangescherpt worden, nu het aantal besmettingen de afgelopen weken weer flink is toegenomen. Ook kinderen merken dat de wereld om hen heen is veranderd. Er moet afstand worden gehouden, mensen dragen mondkapjes en omgangsregelingen gaan soms anders dan voorheen. Dat kan moeilijk of beangstigend zijn voor kinderen. Hoe praat jij met je pleegkind over COVID-19? Het Nederlands Jeugdinstituut geeft (pleeg)ouders tips.

  Lees meer over "Pleegzorgtip: met je pleegkind praten over corona"

  Labels:

 8. Pleegzorgtip: een pleegoudernetwerk bij jou in de buurt

  7 oktober 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  carrie-hays-mdLoaKr9vt8-unsplash.jpg

  Pleeggezin ben je samen. Door met elkaar mee te denken en mee te leven kunnen pleegouders een geweldige hulpbron zijn voor elkaar. Daarom vinden wij het belangrijk dat je elkaar als pleegouder kunt ontmoeten. Met andere pleegouders kun je ervaringen uitwisselen, je kunt een ander tips geven of gewoon naar elkaar luisteren. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: een pleegoudernetwerk bij jou in de buurt"

  Labels:

 9. Pleegzorgleestip: Eegje Pleegje

  30 september 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  boeken-eegjepleegje-lianne-biemond.png

  De Kinderboekenweek is weer van start gegaan! Omdat (voor)lezen belangrijk en fijn is, geven we deze week een boekentip voor de allerkleinsten. Eegje Pleegje, een prentenboek van Lianne Biemond en Corrie van der Spek over pleegzorg met als hoofdpersoon een schattig egeltje. 

  Lees meer over "Pleegzorgleestip: Eegje Pleegje"

  Labels:

 10. Pleegzorgtip: podcast (g)een familie

  23 september 2020 om 16:00 door Dewie 0 reacties

  GeenFamilie.png

  Marijke Huisman maakte samen met haar (pleeg)broer Lorenzo Kasteleijn een podcast over opgroeien in een pleeggezin met twee vaders: Riemer en Sjoerd. In de eerste aflevering maakt de luisteraar kennis met Lorenzo (22) en Marijke (24). Lorenzo woont samen met zijn vriendin in Leeuwarden, toevallig precies tegenover zus Marijke. Hij start binnenkort met een zorgopleiding en werkt op dit moment in een callcenter. Lorenzo woonde sinds zijn derde jaar bij pleegvaders Riemer en Sjoerd. 

  Lees meer over "Pleegzorgtip: podcast (g)een familie"

  Labels:

Sluiten