Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Liliane Poppenvilla voor pleeggezinnen

Liliane Poppenvilla voor pleeggezinnen en gezinshuizen

Door een samenwerking tussen de Rudolphstichting en Liliane PoppenVilla kunnen pleeggezinnen en gezinshuizen een PoppenVilla cadeau krijgen. De enige voorwaarde om een poppenvilla voor je pleeggezin te ontvangen, is dat je lid bent van de NVP!

** Let op, er is door de grote hoeveelheid aanvragen op dit moment een wachtlijst voor de poppenvilla. Je kunt een aanvraag indienen, maar het is nog onbekend wanneer er weer poppenvilla's geleverd worden! **

De Liliane Poppenvilla verlaagt de drempel om met andere kinderen samen te spelen en stimuleert de fantasie en creativiteit van kinderen. Kinderen kunnen er spelen met hun poppen, die vaak een grote hechtings- en vertrouwensfunctie hebben. Het huis is gemaakt op kindhoogte, heeft remwielen en is gebouwd voor poppen en knuffels van maximaal 30 centimeter. Meer informatie en specificaties vind je hier. Ieder jaar worden er zeventig poppenvilla's gedoneerd aan pleeggezinnen en gezinshuizen. 

Om een poppenvilla voor je pleeggezin te ontvangen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Er wonen één of meerdere kinderen tussen de 4 en 12 jaar in je pleeggezin.
  • Je bent lid van de NVP. Ben je nog geen lid? Aanmelden kan hier. Als je je lidmaatschap beëindigt, maken we graag een ander pleeggezin blij met de poppenvilla. Ben je korter dan drie jaar NVP-lid geweest, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten. 

Voorwaarden voor gezinshuizen vind je op de site van de Rudolphstichting.

Aanvragen

Wil je de poppenvilla ontvangen voor je pleeggezin of gezinshuis? Stuur een mailtje naar info@rudolphstichting.nl met daarin de geboortedata van de pleegkinderen in jouw gezin, het e-mailadres dat je hebt gebruikt bij de lidmaatschapsaanvraag van de NVP en je adres- en contactgegevens. Binnen tien dagen krijg je bericht of je aanvraag is goedgekeurd. Vervolgens wordt binnen enkele weken de poppenvilla bezorgd. Je tekent voor ontvangst van de poppenvilla en stuurt dit formulier naar de Rudolphstichting.

** Let op, er is door de grote hoeveelheid aanvragen op dit moment een wachtlijst voor de poppenvilla. Je kunt een aanvraag indienen, maar het is nog onbekend wanneer er weer poppenvilla's geleverd worden! **

De Rudolphstichting kan je vragen om mee te werken aan communicatieactiviteiten rondom dit project. Dat gebeurt natuurlijk altijd in overleg met de betrokkenen. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Als het jaarlijkse aantal poppenvilla’s bereikt is, word je op de wachtlijst geplaatst voor het jaar daarna. Er zijn geen kosten verbonden aan de aanvraag.

Poppenvilla niet meer nodig of lidmaatschap NVP beëindigen?

Spelen je (pleeg)kinderen niet meer met de poppenvilla of wil je de villa om een andere reden wegdoen? Mogelijk kunnen we dan een ander pleeggezin of gezinshuis blij maken met de poppenvilla! Neem contact op met de Rudolphstichting of de NVP, dan bekijken we wat de mogelijkheden zijn om de villa aan een ander pleeggezin of gezinshuis te schenken. Als je je lidmaatschap van de NVP opzegt, willen we ook graag een ander pleeggezin blijmaken met de villa. Als je korter dan drie jaar lid bent geweest, ben je zelf verantwoordelijk voor de verzending van de poppenvilla en de bijbehorende kosten. Ben je langer dan drie jaar lid geweest? Dan nemen wij de verzendkosten op ons.

Poppenvilla prikkelt de fantasie

Pleegmoeder Anita Vlemmix ontving de villa in 2018 en beschreef wat de poppenvilla betekent voor haar pleegdochter: ‘De villa blijkt bij uitstek hét middel te zijn om via fantasie aan de slag te gaan. Er wordt omgegaan met angsten en andere heftige gevoelens, oplossingen worden er bedacht, er wordt geleerd hoe gebeurtenissen gedragen kunnen worden en er wordt geoefend met sociale situaties.’

Het hele verhaal van Anita over de poppenvilla kun je hier lezen:

Verhaal van Anita over poppenvilla

Terug

Cirkel van kinderen.jpg

Word lid!

Door lid te worden van de NVP ondersteun je ons bij ons werk. We laten de stem van pleeggezinnen horen en werken samen aan de verbetering van de pleegzorg in Nederland.

Klik
Sluiten