Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Liliane Poppenvilla voor pleeggezinnen

Liliane Poppenvilla voor pleeggezinnen en gezinshuizen

Door een samenwerking tussen de Rudolphstichting en Liliane PoppenVilla BV kunnen pleeggezinnen in aanmerking komen voor de donatie van een PoppenVilla. Ook gezinshuisouders kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij de Rudolphstichting.

Tot en met 2018 worden er ieder jaar zeventig poppenvilla's gedoneerd aan pleeggezinnen en gezinshuizen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een anonieme donateur die de poppenvilla’s van Liliane PoppenVilla BV beschikbaar stelt.

De poppenvilla is een speelmeubel dat de drempel om met andere kinderen in contact te komen sterk verlaagt. De villa verrijkt hun spel door de fantasie en creativiteit te prikkelen en samenspel te stimuleren. Het is een plek voor kinderen om te spelen met hun lievelingspoppen, die voor hen vaak een grote hechtings- en vertrouwensfunctie hebben. Het huis is gemaakt op kindhoogte, heeft remwielen en is gebouwd voor poppen en knuffels van 30 centimeter. Via een hellingbaan hebben ook auto’s en fietsen een entree. Meer informatie en specificaties vind je in de flyer.

Voorwaarden

Voorwaarden voor pleeggezinnen:

  • Je vangt in je pleeggezin kinderen op in de leeftijd 4-12 jaar
  • Je bent lid van de NVP

Voorwaarden voor gezinshuizen:

Aanvragen

Op dit moment is er een wachtlijst voor de poppenvilla's. Je kunt een aanvraag indienen, maar houd er rekening mee dat er niet eerder dan eind 2018 nieuwe poppenvilla's gedoneerd kunnen worden!

Wil je de poppenvilla ontvangen voor je pleeggezin of gezinshuis? Onderneem de volgende stappen:

1. Mail een aanvraag naar info@rudolphstichting.nl 

Voeg daarbij:

  • Geboortedata van de pleegkinderen in jouw gezin
  • Lidmaatschapsnummer van de NVP
  • Je adres- en contactgegevens

2. Binnen 10 werkdagen ontvang je een reactie per mail: positief of negatief besluit.

3. Binnen enkele weken wordt de poppenvilla afgeleverd door een transportbedrijf.

4. Je tekent voor ontvangst van de poppenvilla en stuurt dit formulier naar de Rudolphstichting.

5. In de toekomst kan de Rudolphstichting je verzoeken om mee te werken aan communicatieactiviteiten rondom dit project. Dat gebeurt altijd in overleg met alle betrokkenen.

Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Is het jaarlijkse aantal poppenvilla’s bereikt, dan wordt je pleeggezin of gezinshuis op de wachtlijst geplaatst voor het daaropvolgende jaar. Er zijn geen kosten verbonden aan de aanvraag.

Terug

Cirkel van kinderen.jpg

Word lid!

Door lid te worden van de NVP ondersteun je ons bij ons werk. We laten de stem van pleeggezinnen horen en werken samen aan de verbetering van de pleegzorg in Nederland.

Klik
Sluiten