Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Liliane Poppenvilla voor pleeggezinnen

Liliane Poppenvilla voor pleeggezinnen en gezinshuizen

Door een samenwerking tussen de Rudolphstichting en Liliane PoppenVilla kunnen pleeggezinnen in aanmerking komen voor de donatie van een PoppenVilla. Ook gezinshuisouders kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij de Rudolphstichting.

De poppenvilla verlaagt de drempel om met andere kinderen samen te spelen en stimuleert de fantasie en creativiteit van kinderen. Het is een plek voor kinderen om te spelen met hun lievelingspoppen, die vaak een grote hechtings- en vertrouwensfunctie hebben. Het huis is gemaakt op kindhoogte, heeft remwielen en is gebouwd voor poppen en knuffels van maximaal 30 centimeter. Meer informatie en specificaties vind je in de flyer. Ieder jaar worden er zeventig poppenvilla's gedoneerd aan pleeggezinnen en gezinshuizen. 

Let op: op dit moment is er een wachtlijst voor de poppenvilla's. Je kunt een aanvraag indienen, maar de villa zal pas in 2019 geleverd worden!

Voorwaarden voor pleeggezinnen

  • Je vangt in je pleeggezin één of meerdere kinderen op in de leeftijd van 4 tot 12 jaar
  • Je bent lid van de NVP

Voorwaarden voor gezinshuizen staan op de site van de Rudolphstichting.

Aanvragen

Wil je de poppenvilla ontvangen voor je pleeggezin of gezinshuis? Onderneem de volgende stappen:

1. Mail een aanvraag naar info@rudolphstichting.nl met daarin de geboortedata van de pleegkinderen in jouw gezin, je lidmaatschapsnummer van de NVP en je adres- en contactgegevens.

2. Je ontvangt binnen 10 werkdagen bericht of je aanvraag is goedgekeurd.

3. Binnen enkele weken wordt de poppenvilla afgeleverd.

4. Je tekent voor ontvangst van de poppenvilla en stuurt dit formulier naar de Rudolphstichting.

In de toekomst kan de Rudolphstichting je verzoeken om mee te werken aan communicatieactiviteiten rondom dit project. Dat gebeurt natuurlijk altijd in overleg met de betrokkenen.

Let op: Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Is het jaarlijkse aantal poppenvilla’s bereikt, dan wordt je pleeggezin of gezinshuis op de wachtlijst geplaatst voor het daaropvolgende jaar. Er zijn geen kosten verbonden aan de aanvraag.

Terug

Cirkel van kinderen.jpg

Word lid!

Door lid te worden van de NVP ondersteun je ons bij ons werk. We laten de stem van pleeggezinnen horen en werken samen aan de verbetering van de pleegzorg in Nederland.

Klik
Sluiten