Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtips

Pleegzorgtips

Elke week vind je hier een nieuwe Pleegzorgtip: praktische tips en leuke ideeën over het pleegouderschap. Heb je zelf een leuke tip die je wilt delen? Neem dan contact op!

BLOGS.png

Pleegzorgtip in je mail ontvangen?

Schrijf je in!
 1. Pleegzorgtip: live chatten met onze helpdesk

  8 juli 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  bollen+helpdesk-01-01+(1).png

  Heb je vragen over pleegzorg of heb je advies nodig? Onze pleegzorgtip van deze week is de mogelijkheid om met een van onze helpdeskmedewerkers live te chatten. Iedere donderdagmiddag kun je tussen 15.00 en 16.00 uur je vragen stellen via de chat op onze Facebookpagina. Onze helpdesk geeft je dan direct antwoord.

  Lees meer

 2. Pleegzorgtip: zeven effectieve opvoedtips voor opvoeders van getraumatiseerde kinderen

  1 juli 2020 om 14:00 door Dewie 1 reactie

  Eline-5 (1).png

  Pleegmoeder en coach Eline Engelhart geeft in een video zeven effectieve opvoedtips voor opvoeders van getraumatiseerde (pleeg)kinderen. Ze geeft bijvoorbeeld een tip over hoe je als opvoeder kan reageren op onredelijk gedrag van je pleegkind. En wat voor effect het in zo'n situatie op je pleegkind heeft om zelf juist tegenovergesteld te reageren. 

  Lees meer

 3. Pleegzorgtip: podcast 'We omarmen ons pleegkind zoals hij is'

  24 juni 2020 om 09:00 door Dewie 0 reacties

  vantweekanten.podcast.volkskrant.jpg

  Deze week hebben wij een luistertip geselecteerd als pleegzorgtip. In de podcastserie Van Twee Kanten interviewt Volkskrant-journalist Corine Koole twee partners over een heftige gebeurtenis in hun relatie. Ze interviewt ze apart van elkaar, zodat ze openhartig kunnen praten over hun verlangens, geheimen en strubbelingen binnen hun relatie. Soms voor het eerst hardop uitgesproken. 

  Lees meer

 4. Pleegzorgtip: korte film Dochters

  17 juni 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  pleegzorgtip.film.dochters.jpg

  Onze pleegzorgtip van deze week is een filmproject over pleegzorg, met als invalshoek het eigen kind. Filmstudent Marjolein Verhoeven gaat de film ‘Dochters’ maken. De film gaat over Nadine, zij ontmoet voor het eerst haar pleegzusje Romy. Nadine helpt haar moeder met de zorg voor Romy en doet er alles aan om een voorbeeld te zijn als grote zus. Maar wanneer Nadine het gevoel krijgt dat alle aandacht naar Romy gaat, vindt zij het steeds moeilijker om haar moeder te delen en verandert Nadine haar zorgzaamheid in een verstikkende jaloezie.

  Lees meer

 5. Pleegzorgtip: kledingmagazijn Je mag er zijn

  10 juni 2020 om 15:35 door Dewie 1 reactie

  Jemagerzijn.jpg

  Heb je als pleeg- of gezinshuisouder een nieuwe plaatsing en (nog) niet alles in huis wat je nodig hebt? Kledingmagazijnen Je mag er zijn zitten verspreid door Nederland en bieden gratis kleding  en spullen aan zoals speelgoed, bedden, fietsen, autostoeltjes en kinderwagens. 

  Lees meer

 6. Pleegzorgtip: geef je mening over pleegzorg.nl

  3 juni 2020 om 13:05 door Dewie 0 reacties

  samenbouwen.png

  In het voorjaar van 2021 vervangt een nieuw platform de huidige website pleegzorg.nl. Met een betrouwbare bibliotheek, een leeraanbod over de meest uiteenlopende pleegzorg-onderwerpen, en een community speciaal voor pleegouders.

  De mening van pleegouders is belangrijk voor de ontwikkeling van pleegzorg.nl. Daarom is onze tip van deze week: denk als pleegouder mee over dit nieuwe platform en meld je aan voor het panel!

  Lees meer

 7. Pleegzorgtip: je pleegkind en studiefinanciering

  27 mei 2020 om 16:08 door Dewie 0 reacties

  pleegkind_stufi.jpg

  Gaat jouw pleegkind na de zomer naar het mbo, hbo of de universiteit? Een aanvraag voor studiefinanciering, een studentenreisproduct of tegemoetkoming scholieren moet in principe drie maanden van te voren gedaan worden. 

  Lees meer

 8. Pleegzorgtip: Het FAS-project

  20 mei 2020 om 15:41 door Dewie 1 reactie

  fas.foto.jpg

  Binnen pleegzorg komt het Foetaal Alcohol Syndroom tien keer zoveel voor als daarbuiten. Speciaal voor pleegouders die zorgen voor een kind met FAS - maar natuurlijk ook voor andere geïnteresseerden - is het FAS-project onze pleegzorgtip van deze week.

  Lees meer

 9. Pleegzorgtip: kinderboek Plan C

  11 mei 2020 om 13:31 door Dewie 0 reacties

  Plan-C.jpg

  Deze week hebben wij een boekentip voor je. Voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar heeft Simone Arts het boek Plan C geschreven. Het boek gaat over Diede en haar nieuwe pleegbroer Cees.

  Lees meer

 10. Pleegzorgtip: Het ‘Mijn Quarantaine Boek’

  6 mei 2020 om 14:40 door Dewie 0 reacties

  kindmetboekNL.jpg

  Na dit weekend gaan de basisscholen in Nederland weer gedeeltelijk open en wordt het ‘gewone’ leven weer een beetje opgepakt.

  Lees meer

Terug

Sluiten