Ons telefoonnummer: Contact en helpdesk: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Pleegzorgtips

Pleegzorgtips

Elke week vind je hier een nieuwe Pleegzorgtip: praktische tips en leuke ideeën over het pleegouderschap. Heb je zelf een leuke tip die je wilt delen? Neem dan contact op!

BLOGS.png

Pleegzorgtip in je mail ontvangen?

Schrijf je in!
 1. Pleegzorgleestip: Eegje Pleegje

  30 september 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  boeken-eegjepleegje-lianne-biemond.png

  De Kinderboekenweek is weer van start gegaan! Omdat (voor)lezen belangrijk en fijn is, geven we deze week een boekentip voor de allerkleinsten. Eegje Pleegje, een prentenboek van Lianne Biemond en Corrie van der Spek over pleegzorg met als hoofdpersoon een schattig egeltje. 

  Lees meer

 2. Pleegzorgtip: podcast (g)een familie

  23 september 2020 om 16:00 door Dewie 0 reacties

  GeenFamilie.png

  Marijke Huisman maakte samen met haar (pleeg)broer Lorenzo Kasteleijn een podcast over opgroeien in een pleeggezin met twee vaders: Riemer en Sjoerd. In de eerste aflevering maakt de luisteraar kennis met Lorenzo (22) en Marijke (24). Lorenzo woont samen met zijn vriendin in Leeuwarden, toevallig precies tegenover zus Marijke. Hij start binnenkort met een zorgopleiding en werkt op dit moment in een callcenter. Lorenzo woonde sinds zijn derde jaar bij pleegvaders Riemer en Sjoerd. 

  Lees meer

 3. Pleegzorgtip: minicolleges over pleegzorg

  16 september 2020 om 16:00 door Dewie 0 reacties

  logo-pleegzorggedoe-1-1024x534.png

  Deze week een kijktip van pleegmoeder en coach Eline Engelhart. In haar gratis minicolleges krijg je naast informatie over een specifiek thema ook tips van Eline. Haar eerste minicollege van ongeveer een kwartier gaat over de eigen kinderen van pleegouders, het tweede is iets langer en gaat over hoe je het zelfbeeld van je pleegkind kunt versterken. 

  Lees meer

 4. Pleegzorgtip: Refresh, adempauze voor pleegouders

  9 september 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  refresh.png

  Het opvoeden van (pleeg)kinderen is een bijzondere uitdaging. Vaak mooi, maar soms ook zwaar. Daarom is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt, zodat je het langer kunt volhouden. Maar hoe doe je dat: zorgen voor jezelf? Onze pleegzorgtip van deze week is de cursus Refresh. Een cursus die gericht is op het persoonlijk welbevinden van pleegouders. Ben jij toe aan meer rust? Meld je dan gauw aan, er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar! Deelname aan Refresh is kosteloos en pleegouders van alle pleegzorgorganisaties zijn welkom. 

  Lees meer

 5. Pleegzorgtip: raadpleeg ons pleegouderwoordenboek

  2 september 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  Pleegouderwoordenboek.png

  Als pleegouder gebruik maken van je blokkaderecht, van de rechtbank een oproep voor je pleegkind krijgen voor een kindgesprek en wanneer is er sprake van family life? Als pleegouder krijg je soms te maken met veel verschillende termen. Maar wat betekenen ze allemaal?

  Lees meer

 6. Pleegzorgleestip: een puber-pleegzoon

  26 augustus 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  een_puberpleegzoon_cover.jpg

  Onze pleegzorgleestip van deze week is het boek 'een puber-pleegzoon'. Auteur Liesbeth Vervecken is jarenlang werkzaam als pleegzorgbegeleider als zij en haar man besluiten om zelf pleegouder te worden. Er komt een prille puber in hun gezin. 

  Lees meer

 7. Pleegzorgtip: informatiefolder voor leerkrachten

  19 augustus 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  national-cancer-institute-N_aihp118p8-unsplash.jpg

  Het nieuwe schooljaar is (bijna) begonnen. Een goed moment om deze week onze informatiefolder voor leerkrachten als pleegzorgtip te delen. Deze folder is handig voor pleegouders wiens pleegkind dit jaar in een nieuwe klas komt bij een leerkracht die misschien nog niet veel over pleegzorg weet. In de folder - gemaakt in samenwerking met Stichting Kinderpostzegels - staan tips en achtergrondinformatie voor leerkrachten over wat het betekent om een pleegkind in de klas te hebben. 

  Lees meer

 8. Pleegzorgtip: opladen als pleegouder

  12 augustus 2020 om 16:00 door Dewie 3 reacties

  victor-garcia-BiGS_w9t7FU-unsplash.jpg

  Hoe gaat het met jou, pleegouder? Je zorgt natuurlijk voor je pleegkind en alles wat daarbij komt kijken, maar het is ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Deze week geven we daarom vier tips die kunnen helpen om als pleegouder tot rust te komen en goed voor jezelf te blijven zorgen. 

  Lees meer

 9. Pleegzorgtip: leuke dingen om te doen in de zomervakantie

  5 augustus 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  zomer.jpg

  Blijven jullie deze zomer thuis? Er zijn tal van leuke activiteiten om deze maand met je pleeggezin te ondernemen. Deze week daarom als pleegzorgtip: leuke dingen om in Nederland te doen tijdens de zomervakantie.

  Lees meer

 10. Pleegzorgtip: wat moet je regelen als je pleegkind 18 jaar wordt?

  29 juli 2020 om 14:00 door Dewie 0 reacties

  Meldpunt_rood.jpg

  Onze pleegzorgtip van deze week gaat over wat er allemaal bij komt kijken als je pleegkind 18 jaar wordt. Begin tijdig met nadenken over deze zaken, zoals het afsluiten van verzekeringen, het aanvragen van een DigiD en in sommige gemeenten het aanvragen van verlengde pleegzorg. Of - als je pleegkind het (financieel) niet zelfstandig aan kan na zijn of haar 18e verjaardag - het aanvragen van een beschermingsmaatregel.

  Lees meer

Terug

Sluiten