InZoomen: leren van experts en andere pleegouders in online-bijeenkomsten!

InZoomen: leren van experts en andere pleegouders in online-bijeenkomsten!

10 januari 2024 om 11:30 door Anna 0 reacties

inzoomen header.png

Je kunt je weer aanmelden voor onze (gratis) online-bijeenkomsten! Samen met andere pleegouders gaan we dieper in op een bepaald thema. Een expert vertelt meer over het thema, maar het zijn vooral interactieve avonden. Je kunt je per keer opgeven.

Het leuke van deze InZoom-ontmoetingen is dat je vanuit huis kunt deelnemen. Je hoeft geen oppas te regelen en kunt gerust even welterusten zeggen tegen de kinderen.

24 januari: crisispleegouder zijn

We hebben het over pleegouder zijn in crisispleegzorg met expert Carolien Idema van De Rading. Hoe bewaak je je grens? En wat doe je als een plaatsing langer duurt dan in eerste instantie bekend was? Een pleegzorgbegeleider deelt haar ervaringen en tips. Ook zonder ervaring in crisispleegzorg kan je meedoen.

30 januari: invloed van stress en trauma tijdens de zwangerschap

Te gast is Judith Oving, zij is GZ-psycholoog kind&jeugd en IMH-specialist (Infant Mental Health) bij het Autisme Team Noord-Nederland van Lentis en heeft een eigen praktijk. Ze behandelt veelal jonge kinderen en hun ouders. Als traumatherapeut is zij gespecialiseerd in het behandelen van preverbaal trauma. Wat zijn de gevolgen van deze ontwikkelingsverstoring in de zwangerschap en wat kun je hiervan merken als pleegouder? Welke signalen kun je zien? Waar kun je alert op zijn? En hoe ga je ermee om?  

1 februari: rouw en verlies

Expert Nynke Rikkers is te gast. Zij is pleegzorgbegeleider bij Trias en rouw- en verliescoach. Met haar gaan we in gesprek over rouw en verlies bij pleegzorgplaatsingen. De rouw bij kinderen over hun uithuisplaatsing, maar ook de rouw van pleegouders bij een afgebroken plaatsing of doorplaatsing – of die nu bekend was of niet.

5 februari: netwerkpleegzorg bij iemand anders dan familie

Samen met Liesbeth Snijder van pleegzorgorganisatie Enver hebben we het over een netwerkplaatsing bij iemand anders dan bij familie. Wat komt er kijken bij een netwerkplaatsing, wat heb je nodig, wat zijn dilemma’s en hoe ga je om met ouders, familie en anderen?

Meedoen 

Per keer is er ruimte voor 10 deelnemers. Is de bijeenkomst vol? Meld je dan alsnog aan: bij voldoende aanmeldingen organiseren we ze opnieuw!

➡️ 24 januari: crisispleegouder zijn

➡️ 30 januari: invloed van stress en trauma tijdens de zwangerschap

➡️ 1 februari: rouw en verlies

➡️ 5 februari: netwerkpleegzorg bij iemand anders dan familie

Jolanda (pleegouder) begeleidt alle gesprekken. Heb je een vraag of wil je meer weten? Mail gerust naar Jorien via jkruijswijkjansen@denvp.nl

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten