Evaluatie bestuurlijk akkoord verlenging pleegzorg tot 21 jaar

Evaluatie bestuurlijk akkoord verlenging pleegzorg tot 21 jaar

21 november 2023 om 15:00 door Tijs 0 reacties

evaluatie (1200 x 400 px).png

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport evalueert het bestuurlijk akkoord over verlenging van pleegzorg tot 21 jaar. Dit akkoord werd in 2018 gesloten en sindsdien wordt pleegzorg standaard verlengd tot de 21e verjaardag van een pleegkind. De onderzoekers zijn benieuwd naar de ervaringen van pleegouders. Je kunt jouw ervaringen delen in een vragenlijst.

Voor het bestuurlijke akkoord dat in 2018 gesloten werd, stopte pleegzorg in veel gevallen op de achttiende verjaardag van een pleegkind. In het akkoord werd afgesproken dat pleegzorg standaard tot 21 jaar doorliep, tenzij een pleegkind dit zelf niet wilde. Dit jaar is pleegzorg tot 21 jaar ook vastgelegd in de Jeugdwet.

Met de evaluatie wordt de voortgang en het effect van de afspraken bekeken. Hiervoor is een vragenlijst voor pleegouders gemaakt. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten en kan tot 22 december. 

Vragenlijst

Reacties

Plaats een reactie

Sluiten