We hebben een ondersteuningsprogramma voor pleegouderraden ontwikkeld dat bestaat uit een Hoeboek voor pleegouderraden en een kennisdossier met video's. En we organiseren een fotoshoot in de Worteltuin in Leusden!
Klik hier voor de online versie
NVP logo

Ondersteuningsprogramma pleegouderraden beschikbaar

De NVP, LOPOR en LOC Waardevolle zorg hebben samen een ondersteuningsprogramma voor pleegouderraden ontwikkeld. De ondersteuning bestaat uit een Hoeboek voor pleegouderraden, waarin we praktische tips en informatie over medezeggenschap hebben verzameld, en een kennisdossier en video’s op pleegzorg.nl. Daarin vind je alles over de taken, rechten en plichten van een pleegouderraad. Deze ondersteuning en informatie helpt pleegouderraden om de stem van pleeggezinnen nog beter te laten horen in de pleegzorgorganisatie. 

➡️ lees verder

3

De Ideeënfabriek: samen werken aan nieuwe kennis in de pleegzorg

Op maandag 26 juni kwamen pleegouders, pleegjongeren, eigen kinderen, ouders, pleegzorgprofessionals en onderzoekers bij elkaar om kennis rondom pleegzorg te verzamelen en te ontwikkelen. In de Werkspoorfabriek in Utrecht werkten we aan onze eigen, hoe toepasselijk, Ideeënfabriek! De deelnemers maakten een top drie van onderwerpen waar we binnen de (praktijk van) pleegzorg meer kennis over nodig hebben en onderzoek naar willen gaan doen.

➡️ lees verder

2

Pleeggezinnen gezocht voor fotoshoot in Worteltuin!

Op 30 september organiseren we een gezellige middag voor pleeggezinnen in de Worteltuin in Leusden. We maken daar foto’s van pleeggezinnen voor de website van de NVP. Vind je het leuk om mee te doen en andere pleeggezinnen te ontmoeten tijdens deze gezellige middag? Meld je dan snel aan. Natuurlijk krijg je na afloop ook mooie, professionele foto's van jouw pleeggezin toegestuurd! 

➡️ lees verder

1

Meeting JongWijs voor eigen kinderen van pleegouders

Op 30 september organiseert JongWijs een meeting, speciaal voor eigen kinderen van pleegouders! Het duurt van 16.00 tot 19.00 uur en op het programma staat lasergamen en karten bij de Kartfabrique in Utrecht. De meeting wordt afgesloten met gezellig samen eten. Kom je ook? 

Eigen kinderen van pleegouders tussen 14 en 25 jaar kunnen gratis meedoen. Meld je snel aan, er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar!

➡️ lees verder

5

Wil jij aan de slag met Mijn Backpack om met pleegkinderen te praten over een uithuisplaatsing?

Mijn Backpack is een programma om met pleegkinderen te praten over de uithuisplaatsing. Het programma wordt ingezet bij verschillende pleegzorgorganisaties. We zijn benieuwd of jij als pleegouder getraind wil worden om zélf met je pleegkind aan de slag te gaan met Mijn Backpack.

➡️ lees verder

4

Bijeenkomst voor jongeren over moeilijke woorden in de pleegzorg

Bestandspleegzorg, gecertificeerde instelling, ondertoezichtstelling, jeugdbescherming… In de pleegzorg komen vaak ingewikkelde woorden voorbij. Maar wat betekent het nou precies? Hoe kunnen we deze woorden uitleggen zodat iedereen het begrijpt? Op 6 oktober organiseren we met JongWijs, het Nederlands Jeugdinstituut en Jeugdzorg Nederland een bijeenkomst in Utrecht om te kijken welke woorden jongeren moeilijk vinden en hoe we die beter kunnen uitleggen. Meer informatie vind je op de site van JongWijs. 

➡️ lees verder

7

Voor de Jeugddag: zorgen voor elkaar in de pleegzorg

Op 11 september waren de NVP en JongWijs op de Voor de Jeugddag. De dag had dit jaar het thema ‘zorgen voor elkaar’. In onze sessie deelden we goede voorbeelden van zorgen voor elkaar in de pleegzorg.

➡️ lees verder

6

Inschrijvingen geopend voor pleeggrootouderdag SBPN op 28 oktober

Op 28 oktober organiseert de Stichting Belangenbehartiging Pleeggrootouders Nederland de jaarlijkse pleeggrootouder-en-kleinkind-dag. Die vindt dit jaar plaats in het Van Dieren Ontdekpark in Barneveld. Je kunt je nu inschrijven voor de dag. 

➡️ lees verder

8

Agenda

Wat vond je van deze nieuwsbrief (2).png

Heb je vragen, tips of opmerkingen over deze nieuwsbrief? Laat het ons weten door deze mail te beantwoorden!

footer nieuwsbrief

De NVP | Privacybeleid | Afmelden voor de nieuwsbrief