In de Kennisagenda staan vijf thema’s binnen de pleegzorg waar meer kennis over nodig is. Hier wordt de komende jaren (meer) onderzoek naar gedaan. En het online magazine BIJ ONS over gedeeld opvoederschap is verschenen!
Klik hier voor de online versie
NVP logo

Kennisagenda Pleegzorg: onderzoek jij mee?

De NVP en het Nederlands Jeugdinstituut presenteren de Kennisagenda Pleegzorg! De Kennisagenda benoemt vijf thema’s in de pleegzorg waar meer kennis over nodig is. Hier wordt de komende jaren (meer) onderzoek naar gedaan en jij kunt meedoen. 

➡️ lees verder

1

Online bijeenkomst over Kennisagenda
Op 28 maart organiseren we van 13.00 tot 14.00 uur een online bijeenkomst waarin we de mogelijkheden bespreken om een vervolg te geven aan deze thema's. We richten ons in het bijzonder op een vervolg rondom het onderwerp overbelasting en behoud van pleegouders. Wil je meer weten over de Kennisagenda of meedenken over een vervolg op het onderwerp overbelasting en behoud van pleegouders of één van de andere thema's? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar Linda via ldouma@denvp.nl. Meer informatie over de online bijeenkomst vind je hier

De nieuwe BIJ ONS over gedeeld opvoederschap is uit!

De nieuwe BIJ ONS is uit! Dit nummer gaat over gedeeld opvoederschap: de samenwerking tussen pleegouders en ouders in de opvoeding van hun (pleeg)kind en het streven om dat zoveel mogelijk ‘samen’ te doen. We zien dat het onderwerp op veel plaatsen speelt, maar dat er ook verschillende beelden over gedeeld opvoederschap zijn. Niet iedereen gaat er op dezelfde manier mee om. Het roept de vraag op: is ‘dezelfde manier’ er eigenlijk wel? Wij gaan die vraag in dit nummer niet beantwoorden, maar we willen wel graag verschillende perspectieven belichten. Lees het magazine op bijons.denvp.nl!

➡️ lees verder

2

Vacature: directeur-bestuurder NVP

In verband met het vertrek van onze directeur-bestuurder zoeken we een opvolg(st)er voor 24-32 uur per week. Bekijk de vacature en solliciteer voor 19 maart 2024. We waarderen het enorm als je de vacature wilt delen in jouw netwerk!

➡️ bekijk de vacature

4

Sprekers over pleegzorg: nodig een expert uit op jouw thema-avond of bijeenkomst!

Organiseer je een bijeenkomst of thema-avond over pleegzorg? Of ben je op zoek naar kennis en informatie om samen met andere pleegouders meer te leren over pleegzorg? We hebben een overzicht gemaakt van experts en sprekers met kennis over pleegzorg. Je kunt hen uitnodigen voor een lezing, workshop of om hun verhaal te vertellen!

➡️ lees verder

3

Nieuwe boeken in de pleegzorgboekenclub

We hebben de pleegzorgboekenclub aangevuld met maar liefst 37 nieuwe boeken! Vraag gratis een boek aan en bespreek het, nadat je het gelezen hebt, met andere pleegouders in de community op pleegzorg.nl. Lees je mee?

➡️ lees verder

4

Nieuwsgierige mensen gezocht voor leernetwerk breakdown

Ben jij nieuwsgierig en weet je veel over breakdown? Wil je delen wat voor jou werkt om pleegzorg vol te houden, heb je tips en adviezen om de draagkracht van pleegouders te vergroten of wil je meedenken over ondersteuning voor pleeggezinnen? Dan is het leernetwerk breakdown van de Lerende beweging pleegzorg wellicht iets voor jou! Je kunt meedoen en meedenken in het leernetwerk of je kunt de beweging volgen en activiteiten en opbrengsten verspreiden. Doe jij ook mee?

➡️ lees verder

5

Lerende beweging pleegzorg
De Lerende beweging pleegzorg is een initiatief van het Nederlands Jeugdinstituut, Jeugdzorg Nederland en de NVP. De beweging stimuleert uitwisseling en samenwerking tussen professionals, pleeggezinnen, beleidsmakers, ouders, jongeren en andere betrokkenen bij pleegzorg. Zo leren we samen over belangrijke pleegzorgonderwerpen zoals het voorkomen van breakdown, netwerkpleegzorg, de ontwikkeling van pleegouders en gedeeld opvoederschap. Ook ontwikkelen we nieuwe kennis en tools. Meer weten? Bekijk de video!

lbp youtube

Onderzoek CHE naar netwerkplaatsingen

De Christelijke Hogeschool Ede doet onderzoek naar pleegzorgplaatsingen bij familie. Daarmee willen ze meer zicht krijgen op wat netwerkpleegouders nodig hebben om een pleegkind een fijn thuis te bieden. Je kunt meedoen aan het onderzoek door een vragenlijst in te vullen.

➡️ lees verder

6

Pleegzorg.nl: pleegzorg en belasting

Sinds 1 maart kun je je belastingaangifte invullen. De pleegvergoeding is een onkostenvergoeding die niet meetelt als inkomen voor de Wet inkomstenbelasting. Alle informatie over pleegzorg en belasting vind je op pleegzorg.nl!

➡️ lees verder

7

Agenda

Organiseer jij een bijeenkomst, thema-avond of andere activiteit voor pleegouders? Geef het aan ons door via pleegoudernetwerken@denvp.nl, dan vermelden we ook jouw bijeenkomst in het overzicht.

Wat vond je van deze nieuwsbrief (2).png

Heb je vragen, tips of opmerkingen over deze nieuwsbrief? Laat het ons weten door deze mail te beantwoorden!

footer nieuwsbrief (2)

De NVP | Privacybeleid | Afmelden voor de nieuwsbrief