Details spreker over pleegzorg

Terug naar overzicht

Bep van Sloten is sinds 1980 betrokken bij de ontwikkelingen van pleegzorg in Nederland en internationaal. Ze is opgeleid als docent aan VMBO en MBO (SPW) en jeugd maatschappelijk werker. Haar gezin bood 25 jaar lang plek aan kinderen voor crisis- en kortdurende opvang. Daarnaast werkte ze voor de NVP als beleidsmedewerker, voor de internationale pleegzorgorganisatie IFCO en als consultant en trainer, waardoor ze over de hele wereld betrokken raakte bij de opvang van kinderen en ondersteuning van gezinnen. Dit doet ze nog steeds in het vrijwillig kader.

Met enkele psychotherapeuten die veel pleegkinderen in hun praktijk ontmoetten, ontwikkelde Bep hulpmiddelen om met jonge kinderen te praten over de uithuisplaatsing en alles wat gebeurde voor zij in het pleeggezin aankwamen. Daarover geven ze ook trainingen voor pleegzorgwerkers en pleegouders. Voor meer informatie, zie www.mijnbackpack.com.

Ook ontwikkelde Bep de Training voor trainers in de pleegzorg, waarmee ze groepen pleeg- en gezinshuisouders heeft opgeleid als trainers.

Bijeenkomsten met Bep zijn altijd interactief en er is veel ruimte voor inbreng van deelnemers. Thema’s waarvoor je Bep als spreker kunt vragen:

- De betekenis van pleegzorg voor je biologisch eigen kinderen, tijdens de plaatsing maar ook in hun ontwikkeling tot volwassenen. Positieve uitkomsten maar zeker ook valkuilen en leerpunten.

- Luisteren naar kinderen en hen helpen omgaan met het trauma van de uithuisplaatsing.

- Omgaan met ouders van pleegkinderen: de praktijk van “met twee paar ouders leven” en de impact daarvan voor jou als pleeggezin.

- Omgaan met moeilijk gedrag als gevolg van trauma, hechtingsstoornis en/of mishandeling.
Leren herkennen van triggers en voorkomen van uitbarstingen maar ook “hoe houd je het vol”.

- Pleegzorg in internationaal verband: wat is er te leren van andere landen om ons heen.

Bep van Sloten

Expertise: Trauma en hechting, Opvoeden, Eigen kinderen, Gedeeld opvoederschap, Pleegzorg internationaal Vergoeding: Alleen reiskostenvergoeding Contact: 0646004774
Foto bep van sloten.jpg
Sluiten