Details spreker over pleegzorg

Terug naar overzicht

Onze specifieke kennis zit in de verbinding van pleegzorg met systemisch werk. We stellen steeds de vraag: wie horen erbij? Wie behoren tot het gezin of de familie van pleegouders, en wie horen bij het kind? Verandert er iets in het gezinssysteem van de pleegouders door de komst van het pleegkind?
Wie horen erbij al het gaat over beslissingen over het pleegkind? Hoe kan samengewerkt worden met professionele hulpverleners terwijl er vaak wisselingen zijn of opvattingen, meningen of oordelen de samenwerking in de weg staan?
Hoe zit dat met familie-netwerkplaatsingen bijvoorbeeld bij Opa en Oma, tantes en ooms? Hoe worden de andere grootouders en familieleden erbij betrokken? Kinderen hebben immers geen schoonfamilie, alleen maar familie. Kun je naar de eigen familiegeschiedenis kijken vanuit de lasten die gedragen werden door de generaties heen, de prijs die betaald werd en de winst die het heeft opgeleverd?
Pleegkinderen weten vaak de vinger op de zere plek te leggen. Hoe ver ga je als pleegouder? Ben je bereid om naar je eigen familiegeschiedenis te kijken, naar jouw patronen en overtuigingen wanneer dat zou bijdragen aan het succes van de pleegplaatsing? We zijn op ons best wanneer we pleegouders interactief kunnen betrekken zodat het besprokene ook voelbaar en ervaarbaar wordt.

Marrieloe Ars

Expertise: Systemisch werk Vergoeding: 110 euro per uur (vrij van btw) Reisafstand is ca ½ uur tot max ¾ uur van onze woonplaatsen (Didam en De Glind), zo’n 50-60 km. En we rekenen niet alleen de reiskosten ( € 0,50 per km) maar ook de reistijd waarvan we echter 50% voor eigen rekening nemen. Contact: 06 - 13 47 15 90
foto Marrieloe Ars.jpg
Sluiten