Details spreker over pleegzorg

Terug naar overzicht

Hallo allemaal, ik ben Lyona Rose en ervaringsdeskundige op het gebied van pleegzorg. Ik ben zelf achttien jaar een pleegkind geweest en daarnaast ben ik ook een pleegzus. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en heb alles omgezet in empowerment, in eigen kracht zodat ik andere mensen kan helpen. Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en daarvoor heb ik een vooropleiding gedaan als Sociaal Pedagogisch medewerker op het gebied van jeugdzorg. Nu ben ik naast mijn werk actief als auteur bij diverse uitgeverijen en schrijf ik boeken over maatschappelijke thema’s. Ik ben een enthousiaste professional en werk graag met mensen samen. Ik geloof in de eigen kracht van mensen en in verbinding. De thema’s waarover ik kan praten vanuit mijn professionaliteit en levenservaring zijn:

• Pleegzorg. Wat is pleegzorg en wat zijn belangrijke punten om rekening mee te houden als pleegouders.
• De behoeften en belangen van pleegkinderen.
• Geweld binnen de hulpverlening en preventie op het gebied van huiselijk geweld binnen pleeggezinnen.
• Huiselijk geweld in het algemeen.
• De nazorg van pleegkinderen.

Ik heb het boek: 'Ik ben een pleegkind en nu?' Geschreven voor tieners in de pleegzorg. De opbrengsten worden gedoneerd aan Triade Vitree Flevoland. Zodat er meer georganiseerd kan worden voor pleegkinderen.

Voor de jonge pleegkinderen (kleuters) Heb ik het boek Hartenkind geschreven. In dit boek komen de basis thema’s van pleegkinderen aan bod en krijgen ze door de verhalen van Daan inzicht maar ook liefde en steun bij hun positie als pleegkind.

Reiskostenvergoeding zou heel fijn zijn. Binnen Flevoland reken ik geen reiskostenvergoeding. Afstand tot 60 kilometer.

Lyona Rose

Expertise: Ervaringsdeskundige Vergoeding: 25 euro per uur Contact:
Foto Lyona Rose.jpg
Sluiten