Details spreker over pleegzorg

Terug naar overzicht

Evelyne weet uit eigen ervaring als wees en (pleeg)kind en later als (stief)ouder alles over hoe moeizaam het proces van opnieuw hechten kan zijn. Maar inmiddels weet ze ook wat ervoor nodig is.
Opgeleid aan het Neufeld Instituut in Canada geeft ze als gecertificeerd trainer in Nederland lezingen, presentaties en trainingen rondom hechting, gezonde kindontwikkeling en traumasensitief opvoeden. Binnen de pleeg- en adoptiezorg spreekt ze specifiek over ‘opnieuw hechten’. Daarnaast heeft ze een eigen praktijk waar ze als therapeut (pleeg-, adoptie-, stief-) ouders begeleidt om zichzelf en hun (pleeg)kind(eren) van binnenuit te begrijpen zodat zij hen beter kunnen helpen zich verbonden met hen te voelen.

Bij pleegkinderen spreken we snel over protocollen, methoden en gedragshantering. We ontvangen pleegkinderen liefdevol in ons leven, maar staan we ook voldoende stil bij de ontvankelijkheid van dat pleegkind om nieuwe gezinsrelaties aan te gaan?

Evelyne heeft na een turbulente kindertijd in haar pubertijd haar beide ouders kort achter elkaar verloren. Zij was te oud voor een officiële pleegzorgprocedure, maar toch heeft een surrogaatmoeder de emotionele zorg voor haar als een pleegouder op zich genomen. Als een lappendeken is er voor haar een nieuwe familie ontstaan, waar later nog 2 pleegbroertjes bij kwamen. Zij weet als geen ander; familie is niet altijd bloed!

Evelyne ontmoette haar man en vormde met hem vanuit zijn gebroken gezin met 2 kinderen een nieuw samengesteld gezin. Samen kregen zij nog 2 biologische kinderen.
Dus niet alleen als kind, maar ook als (stief)moeder heeft ze aan den lijve ondervonden hoe moeizaam een proces van trauma, verlies en overleving naar vertrouwen, afhankelijkheid, zorg en nieuwe relatie kan gaan.

Haar ervaringen verrijken haar in haar werk als professional en gecertificeerd trainer bij het Neufeld Instituut, waar ze het gedachtengoed van ontwikkelings- en klinisch psycholoog Dr. Gordon Neufeld verspreidt.

Het Neufeld Instituut is gespecialiseerd in hechtingswetenschappen waarin neurobiologie, ontwikkelings- en klinisch psychologie samenkomen. Het is haar missie deze begrijpelijk en toepasbaar te maken zodat het toegankelijk is voor iedereen.

Evelyne is binnen haar vakgebied gespecialiseerd in ‘verplante’ kinderen en de daarbij meest voorkomende problematiek zoals frustratie- en agressieproblemen, emoties, bazige eisende kinderen, weerstand en loyaliteitsproblemen. Ze kijkt op unieke wijze naar lastig gedrag en heeft inmiddels velen geholpen in het vinden van relatiegerichte omgang met (pleeg)kinderen en helpt gezinnen (ook met de meest ernstige problematiek) weer dichter tot elkaar te komen.

Wil je graag een boeiende lezing over opnieuw hechten? Of een Masterclass over hoe belemmeringen voor nieuwe hechting uit de weg te ruimen en hoe je je pleegkind kan helpen zich écht thuis bij je te voelen door zich verbonden en onderdeel van jou (en je gezin) te voelen?
Ook een workshop over hoe kinderen zich hechten en hoe jij ze daarbij kan helpen is één van de mogelijkheden van het brede scala dat Evelyne te bieden heeft.

Daarnaast brengt ze een frisse wind in niet alleen anders kijken naar jouw (pleeg)kind maar ook naar het (pleeg)ouderschap. Ben je benieuwd hoe Evelyne als kind (een ervaringsverhaal boordevol lastig gedrag, diagnoses en interessante hechtingsdynamieken) als (pleeg)kind, en welke uitdagingen ze later met haar tubulente achtergrond in het ouderschap overwon? Neem dan contact met haar op om te ontdekken wat ze voor jouw pleegoudernetwerk kan betekenen.

www.evelynevanwinden.nl
www.neufeldinstitute.com/int/nl

Evelyne van Winden

Expertise: Trauma en hechting, Opvoeden Vergoeding: Ja, bedrag in overleg Contact: 06 25 45 27 68
Fotoen Evelyne vd Winden.jpg
Sluiten