Details spreker over pleegzorg

Terug naar overzicht

Mariska zet zich in voor de belangen van het (pleeg)kind en de (rechts)positie van pleegouders. Zij begon haar loopbaan als stafjurist en -advocaat bij de jeugdbescherming en specialiseerde zich hierbij steeds meer in de jeugdbescherming en pleegzorg. In haar advies-en procespraktijk staat zij als advocaat regelmatig pleegouders bij en adviseert zij jeugdzorgaanbieders en gecertificeerde instellingen. Mariska geeft als ervaren trainer/cursusleider regelmatig trainingen/cursussen aan zowel pleegouders als aan (jeugd)professionals. Mariska maakt door de praktijkvoorbeelden en het gebruik van gewone mensentaal juridische kost voor iedereen toegankelijk. Zij schreef speciaal voor pleegouders het boek ‘Paraplu voor pleegouders’, vol juridische en praktische tips over pleegzorg, geschreven in gewone mensentaal en vol voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Mariska publiceert regelmatig over jeugdzorg en pleegzorg en heeft een vaste juridische rubriek, ‘Hoe zit dat?’, in het (digitale) tijdschrift BIJ ONS.

Mariska is deskundig op alle juridische onderwerpen met betrekking tot pleegzorg en jeugdzorg zoals blokkaderecht, privacyvraagstukken, omgangsrecht, positie van pleegouders in een zitting etc. Zij geeft ook praktische tips voor de praktijk zoals: wel of niet naar een zitting gaan? Op welke stukken heb je als pleegouder recht? Wat als je het niet eens bent met de jeugdbeschermer? etc.

De cursussen en lezingen van Mariska zijn op maat en vraaggericht. Vergoeding gaat in overleg, neem vrijblijvend contact op. In overleg is Mariska zowel overdag als in de avonden beschikbaar en zij werkt niet regio-gebonden.

Mariska Kramer

Expertise: Juridisch, Overig Vergoeding: Ja, bedrag in overleg Contact: 0627322012
cropped-Mariska-205x300.jpg
Sluiten