Details spreker over pleegzorg

Terug naar overzicht

Ik ben werkzaam bij Trias Jeugdhulp als pleegzorgbegeleider en werkbegeleider nazorg.
Daarnaast ben ik een rouw- en verliescoach en auteur van onder andere het boek 'Dag mijn allerliefste...' rouw en verlies bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Mijn naam is Nynke Rikkers en ik ben werkzaam in de jeugdhulpverlening en daarnaast ben ik rouw- en verliescoach. Ik bied onder andere ondersteuning aan hen die te maken hebben met rouw- en verlieservaringen, met een bijzondere focus op de context van pleegzorg.

In mijn rol als rouw- en verliescoach bied ik workshops aan en geef ik presentaties die gericht zijn op het begrijpen en omgaan met rouw- en verliesprocessen. Mijn specialisatie ligt specifiek in de pleegzorgcontext, waar ik waardevolle inzichten en begeleiding deel om pleegouders, jeugdhulpverleners en andere betrokkenen te ondersteunen.
Door middel van mijn workshops en presentaties hoop ik bewustwording te creëren en praktische tools aan te reiken voor het omgaan met rouw en verlies.

Wat ik andere pleegouders en hun netwerk kan bieden als spreker: Ik kan spreken over pleegzorg, nazorg, rouw en verlies. Met mijn ervaring en expertise op deze gebieden deel ik waardevolle inzichten. Ik bied ook workshops aan omtrent Rouw en Verlies.

Workshops die ik aanbied zijn:

'Dag mijn Allerliefste...' Hanteren van rouw en verlies binnen de pleegzorgcontext
Deze workshop bestaat uit een stuk algemene theorie over rouw en verlies en rouw en verlies bij kinderen. Daarnaast spitst de workshop zich op rouw en verlies binnen de pleegzorgcontext. Pleegkinderen maken een rouwproces door bij een uithuisplaatsing.

Dag mijn allerliefste... omgaan met rouwverwerking bij kinderen
De workshop leert beroepskrachten wat de fases van rouw zijn, en hoe kinderen in verschillende leeftijdsfases omgaan met rouw en verlies.
Verder leert de beroepskracht hoe het gesprek met rouwende kinderen aangegaan kan worden, hoe deze kinderen bereikt kunnen worden.
Tevens krijgt men inzicht in wanneer een rouwproces dreigt te stagneren of wanneer men van gecompliceerde rouw kan spreken.

Nynke Rikkers

Expertise: Rouw en verlies in pleegzorg Vergoeding: Ja, bedrag in overleg Contact: 0621367759
Nynke Rikkers (002).jpeg
Sluiten