Ons telefoonnummer: 030-293 1500 Ons e-mailadres: info@denvp.nl

Workshop 'Verbeter de pleegzorg in jouw gemeente!'

Workshop 'Verbeter de pleegzorg in jouw gemeente!'

Ben jij benieuwd hoe je bij kunt dragen aan het verbeteren van de pleegzorg in jouw woonplaats? Wil je weten hoe de gemeente werkt en waar je moet zijn om te vertellen wat jij nodig hebt om pleegouder of gezinshuisouder te kunnen zijn? Jij kunt daar iets aan doen door in gesprek te gaan met de beleidsmakers in jouw gemeente. In de workshop belangenbehartiging voor pleegouders helpen wij je op weg!

Wil jij een workshop bij jou in de buurt?

Na het succes van de workshops eind 2017, gaan we in 2018 nieuwe workshops belangenbehartiging organiseren! In de workshop leer je hoe je pleegzorg onder de aandacht brengt in jouw gemeente, zodat jouw stem en die van andere pleegouders gehoord wordt. Heb jij interesse in een workshop bij jou in de buurt?

In de workshop, die we organiseren in samenwerking met Lobby Lokaal, ga je aan de slag met een belangenbehartigingsvraag en een plan van aanpak daarvoor. Je krijgt tips om jouw aandachts- en verbeterpunten voor pleegzorg onder woorden te brengen en stevig neer te zetten. Ook leer je wat raadsleden, ambtenaren en wethouders doen om een goed beleid neer te zetten en wat je als pleegouder kunt doen om daar invloed op uit te oefenen. Bij iedere workshop schuift een raadslid of wethouder aan die uit de praktijk kan vertellen wat wel en niet werkt. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

Ben je POR-lid en wil je de pleegouders van jouw pleegzorgorganisatie kennis laten maken met lobby en belangenbehartiging? Of is er een pleegoudernetwerk in jouw woonplaats en wil je met elkaar opkomen voor de belangen van pleegouders? We komen graag langs om een workshop te verzorgen!

  • De workshop is toegankelijk voor alle pleegouders. Pleegouders van verschillende pleegzorgorganisaties en uit verschillende plaatsen zijn welkom.
  • Voorafgaand aan de workshop krijg je informatie toegestuurd waarin staat hoe de gemeente werkt. Neem die informatie goed door, zodat we in de workshop dieper in kunnen gaan op de praktische uitvoering van belangenbehartiging.
  • We proberen de workshops in alle delen van het land te organiseren, zodat zoveel mogelijk pleegouders de mogelijkheid hebben om aan te sluiten.
  • Er zijn geen kosten verbonden aan de workshops.

Heb je interesse in een workshop? Neem dan contact op met Jorien via jkruijswijkjansen@denvp.nl om de mogelijkheden te bespreken of vul het contactformulier in.

Evaluatie workshops najaar 2017

De evaluatieformulieren gaven een positief beeld over hoe de deelnemers de workshops in het najaar van 2017 ervaren hebben:

“Ik wil me graag vanuit mijn rol als pleegouder inzetten voor verbetering van de pleegzorg. Mijn ervaring is dat pleegzorg vrij complex is, vooral doordat er zoveel partijen bij betrokken zijn. Dat leidt soms tot frustrerende situaties waarin je je als pleegouder machteloos kunt voelen. Welke rol de gemeente vervult in het geheel en wat ik kan doen om invloed uit te oefenen op gemeentelijk beleid, daar wist ik nog niets van. Kennis hiervan leek me zeer nuttig”.

“Ik wilde graag tips krijgen over het benaderen van de gemeente en dat ik uitgekomen!”

“Ik heb goede informatie gekregen. Kundige en tevens toegankelijke workshopleiders en informele sfeer.”

“Prettige sfeer, goede balans tussen informatie bieden en interactie. Goed dat er ook een gemeenteraadslid aansloot! Haar verhaal en de tips die zij gaf, voegden veel toe aan het geheel.”

De kritische punten die genoemd werden, nemen we mee voor de workshops die volgen. 

Agenda

Er zijn op dit moment geen bijeenkomsten gepubliceerd. Probeer het op een later moment nog een keer.

Terug

BLOGSkopie.png

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meldacties en onze werkzaamheden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Meld je aan!
Sluiten